Kiáll a Jobbik mellett az LMP és a Momentum is

  • narancs.hu
  • 2017. december 12.

Belpol

Ott lesznek a pénteki tüntetésen.

Ahogy azt tegnap mi is megírtuk, Vona Gábor péntek délután öt órára fáklyás felvonulást hirdetett Budapestre, hogy így tiltakozzanak az ÁSZ 331 milliós büntetése és – ahogy a párt elnöke fogalmazott – Orbán Viktor „sötét diktatúrája” ellen.

A Momentum már írt egy nyílt levelet, miszerint ha megválaszolja – például Kovács Bélára vonatkozó – kérdéseiket a Jobbik, akkor támogatják őket törekvésükben. A Jobbik ezt nem vette túl komolyan, hiszen csupán egy rövid közleménnyel válaszolt a Momentumnak, ők mégis elmennek a pénteki tüntetésre. Soproni Tamás, a Momentum alelnöke az Indexnek ezt azzal indokolta, hogy „ez a helyzet sokkal komolyabb, egy korábbi kormánypárti képviselő által vezetett számvevőszék, amely korábban soha nem vizsgált meg rendesen egyetlen pártot sem, most pedig eszköz lett arra, hogy a választások előtt ellehetetlenítsenek egy ellenzéki pártot”.

Ugyanígy támogatásáról biztosította a Jobbikot az LMP is, Ungár Péter, a párt politikusa az Index kérdésére elmondta: „Azt gondoljuk, hogy amit az ÁSZ csinál, nem megengedhető a demokráciában. Ez kettős mérce, ráadásul ugyanannál az oligarchánál. Nem függetlenként jár el, hanem beszáll a kampányba.”

A párt másik politikusa, Sallai Róbert Benedek egészen addig merészkedett, hogy Facebook-oldalán azt is megosztotta a nagyérdeművel: ő bizony utalni is fog a Jobbiknak, méghozzá ötezer forintot. (Hétfő estig a Jobbik 21 milliót gyűjtött, erről itt írtunk részletesebben.)

A lap elérte még a DK-t és az MSZP-t, ők azonban nem fognak a Jobbikkal tüntetni. A DK azért nem, mert a Jobbikot antiszemita, rasszista pártnak tartja, az MSZP pedig azért nem, mert szerintük minden esetben ugyanúgy lopott pénzről van szó.

(Index)

 

Figyelmébe ajánljuk