Az MSZP elfogadta Karácsony ajánlatát, támogatják, hogy ő legyen a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje

  • Narancs.hu/MTI
  • 2017. december 12.

Belpol

Hétfőn már Kunhalmi Ágnessel turnézik a Párbeszéd politikusa.

Az MSZP elnöksége támogatja, hogy Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke legyen a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje – közölte az MSZP elnökhelyettese kedden az MTI-vel. Gőgös Zoltán azt mondta, az országos elnökség hétfőn „elsöprő” többséggel fogadta el Karácsony Gergely ajánlatát.

Gőgös kiemelte, az MSZP továbbra is közös egyéni képviselő-jelölteket, közös listát és közös miniszterelnök-jelöltet szeretne a baloldalon. Az elnökség döntésére figyelemmel folytatják a tárgyalásokat a választási együttműködésről – tette hozzá.

Gőgös szerint Karácsony Gergelyt alkalmasnak tartják arra, hogy vezesse a baloldal kampányát és miniszterelnök legyen. A Párbeszéd politikusa hétfőn már Kunhalmi Ágnessel, az MSZP választási kampányfelelősével, a szocialisták kampányának arcával Miskolcra látogat, ahol programbemutató körútba kezdenek.

Először a múlt héten merült fel Karácsony neve, mint közös baloldali miniszterelnök-jelölt, másnap ezt még a politikus tagadta, de pártja szövetségese, az Együtt már akkor közölte, hogy köztük vége mindennek, a két párt nem működik többé együtt. A hétvégén aztán kiszivárgott egy hangfelvétel, ahol Karácsony azon lamentál, „mi a faszért hagyta magát rábeszélni” a dologra, mára viszont úgy tűnik, beleáll a szerepbe, ha hétfőn már Kunhalmival kampányol.

(MTI)

Neked ajánljuk