Kiborult a Civil Összefogás Alapítvány Manfred Weber Orbán-kritikája miatt

  • narancs.hu
  • 2019. március 6.

Belpol

Szerintük felháborító, hogy Európa polgárai nem kaphatnak mást mint az Európai Bizottság mutyival összehozott elitjét.

Manfred Weber egyedi módszerekhez folyamodott, amikor Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét a Néppárthoz intézett bocsánatkérésre szólította fel. Parancsba adta a szerinte Brüsszel ellenes felvilágosító kampány befejezését. Követelményként megszabta a Közép-Európai Egyetem Budapesten maradását – jelentette ki nyilatkozatában a Civil Összefogás Alapítvány.

Mindezt Manfred Weber mai kijelentésére reagálva, melyben  három feltételt – a magyar kormány Brüsszel elleni kampányának leállítását, az EPP tagpártjaitól való bocsánatkérést, és a Közép-európai Egyetem (CEU) budapesti megmaradásának biztosítását – nevezett meg, amelynek teljesülése esetén elkerülhető a Fidesz EPP-tagságának megszüntetése.

A CÖF-CÖKA szerint:

  • Az Orbán kormány erős és legitim felhatalmazást kapott, az országgyűlési választásokon nem kevesebb, mint kétharmados többséggel.
  • A kormány ezért nem tehet mást, mint tiszteletben tartja a népfelség elvét, védi és teljesíti kapott feladatát, közvetíti a magyar emberek népszavazáson is kinyilvánított véleményét.
  • A magyarok hitet tettek az illegális bevándorlás elutasítása mellett. Megüzenték, hogy a nemzetállamok egyenrangú szövetsége lehet az Unióban követendő út. Vallják, hogy a görög-zsidó-keresztény civilizációnak nincs alternatívája.

Szerintük a Néppárt vezetősége nem kevesebbre szeretné utasítani a kormányfőt, mint arra, hogy forduljon a magyar emberek többségi akarata ellen, ami nem más, mint „demagógia felsőfokon!”

Hozzáteszik: Manfred Weber felháborító üzenetet küldött a magyar polgároknak. Azt jelezte, hogy Európa polgárai, eszik-nem eszik, nem kaphatnak mást az EP választások után sem, mint az Európai Bizottság mutyival összehozott elitjét, akik mindig meg fogják mondani, hogy mi a menü.

A szabad véleménynyilvánítás, a tárgyilagos érvelés az objektív döntések alapja. Kukoricára nem térdepelünk. Olyan országban élünk, ahol a véleménynyilvánítás szabad, ennek tiszteletben tartását várjuk el a Néppárttól és reményeink szerint a megválasztásra kerülő Európai Bizottságtól is – írják.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.