Kiemelten közérdekű beruházássá nyilvánítaná a hazai földgáztermelést a kormány

  • narancs.hu
  • 2023. február 21.

Belpol

Már aktív fejlesztések és területek válnának nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé.

Egy frissen megjelent kormányrendelet-tervezet szerint a magyar kormány megkönnyítené a hazai földgáztermelést, és nemzetstratégiai fontosságúvá nyilvánítaná – vette észre a Telex

A „Magyarország földgázkitermelésének növelésére irányuló egyes beruházások megvalósításával összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé és a beruházások kiemelten közérdekű beruházássá nyilvánításáról” című dokumentum szerint a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítana több, már aktív fejlesztést, beruházást és területet is.

A beruházásokkal összefüggő közigazgatási hatósági ügyekre vonatkozó ügyintézési határidőt mindössze 15 napban szabnák meg, a szakhatósági eljárást pedig 8-ban. Emellett a tervezet értelmében nem kellene építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt beszerezni, sem településképi véleményezési eljárást lefolytatni, településképi bejelentési eljárásnak pedig nem lenne helye.

A dokumentum szerint a rendelettervezet somogyi, biharkeresztesi, páhi, püspökladányi, rinyaújlaki, endrődi, álmosdi, monostorpályi és több komádi beruházást is érint.

A kormány ettől új munkahelyeket és adóbevételeket, illetve az energiaimport-függőség csökkentését és a hazai energiaellátás biztosítását reméli.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk