Kiemelten közérdekű lett a gödi Samsung-gyár szennyvize

  • narancs.hu
  • 2022. november 3.

Belpol

Ez Göd mellett Sződöt, Sződligetet, Dunakeszit és Vácot is érinti. 

Kiemelten közérdekű beruházásokká nyilvánította a kormány a gödi Samsung SDI gyár és más gödi, sződligeti, váci, dunakeszi és sződi helyszíneken a víziközmű-beruházásokat – írja a 24.hu a Magyar Közlöny nyomán. 

A szerdán megjelent rendelet értelmében a gődi Samsung gyár, valamint Göd, Sződliget, Vác, Dunakeszi és Sződ területeken kijelölt helyrajzi számokon a víziközmű-beruházásokat „kiemelten közérdekűvé” nyilvánította a miniszterelnök. Ennek a közigazgatási hatósági ügyekre vonatkozó ügyintézési határidők miatt van jelentősége, illetve a rendelet mellékletében található helyrajzi számok alatti ingatlanokon szennyvíztisztító helyezhető el. 

A közigazgatási hatósági ügyekben eljáró hatóságként Budapest Főváros Kormányhivatalát jelölte ki a kormány, az új szabályokat a folyamatban lévő közigazgatási hatósági ügyekben is alkalmazni kell.

A Samsung SDI várható (nagyjából egy Kecskemét méretű városnak megfelelő nagyságú) vízigénye miatt a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mészáros és Mészáros Kft. 32 milliárd forintért épít víziközmű-hálózatot a térségben, amiről a közelmúltban írtunk. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk