2,2 milliárd állami támogatásból újíthatja fel Schmidt Mária alapítványa az épületeit

  • narancs.hu
  • 2022. november 3.

Belpol

2023 januárjára készülhetnek el. 

A Schmidt Mária által igazgatott Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány (KKETTK) még 2020-ban kapott két budai ingatlant az államtól. A közbeszerzési értesítő szerint mindkét villát felújítják, az egyik renoválására 1 milliárd állami támogatást fordíthatnak, másik felújítása pedig 1,2 milliárd forint közpéntből valósulhat meg – írja az Átlátszó

A felújítást egy éve kezdték el, 2022. második negyedévében tervezték befejezni, de nem készültek el. A kivitelezési költség idén októberben majdnem 30 százalékkal emelkedett, az eredeti nettó 577,5 millióról 743 millióra. A munkát a Garancsi István kormányközeli vállalkozó érdekeltségébe tartozó Market Zrt. végzi. Szerződésmódosításra azért volt szükség, mert az alapítványnak időközben bővültek az igényei, illetve előre nem látható körülmények adódtak. Jelen állás szerint az épületet 2023. január végén tervezik befejezni. 

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk