2,2 milliárd állami támogatásból újíthatja fel Schmidt Mária alapítványa az épületeit

  • narancs.hu
  • 2022. november 3.

Belpol

2023 januárjára készülhetnek el. 

A Schmidt Mária által igazgatott Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány (KKETTK) még 2020-ban kapott két budai ingatlant az államtól. A közbeszerzési értesítő szerint mindkét villát felújítják, az egyik renoválására 1 milliárd állami támogatást fordíthatnak, másik felújítása pedig 1,2 milliárd forint közpéntből valósulhat meg – írja az Átlátszó

A felújítást egy éve kezdték el, 2022. második negyedévében tervezték befejezni, de nem készültek el. A kivitelezési költség idén októberben majdnem 30 százalékkal emelkedett, az eredeti nettó 577,5 millióról 743 millióra. A munkát a Garancsi István kormányközeli vállalkozó érdekeltségébe tartozó Market Zrt. végzi. Szerződésmódosításra azért volt szükség, mert az alapítványnak időközben bővültek az igényei, illetve előre nem látható körülmények adódtak. Jelen állás szerint az épületet 2023. január végén tervezik befejezni. 

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!