Kifizeti a DK egy tüntető futár 75 ezres bírságát

  • narancs.hu
  • 2022. július 16.

Belpol

Ennyi a büntetés a „kétrendbeli Közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés” után.

A Demokratikus Koalíció kifizeti a bírságot egy futár helyett, akit a rendőrség a Margit hidat lezáró tüntetés nyomán büntetett meg – jelentette be Kálmán Olga frakciószóvivő.

A DK politikusa online sajtótájékoztatót tartott arról, hogy a KATA eltörlése miatt indult kedd esti tüntetésen „részt vett a DK egyik fiatal aktivistája is, aki futárként dolgozik az egyik nagy étel-házhozszállító cégnél katásként, legalábbis ameddig tud, szeptember 1-ig, a KATA jelenlegi formájának megszűnéséig. Az aktivistánk arról tájékoztatott minket, hogy a tüntetés utáni napokban levelet kapott a II. kerületi rendőrkapitányságtól, amelyben »kétrendbeli Közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés« miatt 75, azaz 75 ezer forintra büntette meg a rendőrség. Nem elég, hogy az Orbán-kormány kihúzta alóla a megélhetését, még meg is büntetik 75 ezer forintra, amiért kiment az utcára és kifejezte a véleményét a kormányzati megszorítással kapcsolatban” – közölte Kálmán Olga.

A Demokratikus Koalíció szerint „végtelenül pofátlan és felháborító”, hogy még a rendőrség is 75 ezer forintra bírságolja a kormány által tönkretett, a kormányzati megszorítás ellen felszólaló katásokat, akiknek előbb elvették a megélhetését, majd adócsalónak kiáltották ki őket.

A DK ezért kifizeti a bíróságot az aktivista helyett.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk