Kiírta a tendert a BKV a 35 frankfurti villamosra

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 25.

Belpol

Úgy tudni, a tervezett költség nyolcmilliárd forint körül lehet.

Közbeszerzési felhívást tett közzé a BKV Zrt. 35 darab használt, alacsony padlós villamos beszerzésére – írja a Világgazdaság. A kiírás szerint az év végéig egy, a jövő év folyamán 14, 2025. január 1. és 2026. december 31. között pedig 20 darab jármű beszerzését tervezi a közlekedési társaság. A közbeszerzést a BKV felhívással induló tárgyalásos eljárásként folytatja le.

Az ajánlati felhívásban az szerepel, hogy a BKV a megkötendő szerződést a Fővárosi Önkormányzat döntése alapján biztosított forrásból tervezi finanszírozni – a lap megjegyzi, hogy állítólag  a tervezett költség ugyanakkor nem szerepel benne.

A Világgazdaság szerint a korábbi információk alapján nyolcmilliárd forintot megközelítő összeg valószínűsíthető.

A lap arra emlékeztet, hogy Tüttő Kata főpolgármester-helyettes korábban használt német villamosok beszerzését javasolta a fővárosnak, előterjesztése szerint 35 darab, Frankfurtban a használatból fokozatosan kivonni tervezett jármű érkezhet a budapesti villamoshálózatba mintegy 7,7 milliárd forintért. A megvásárolandó villamosok 1993-as, illetve 1997-es gyártmányúak.

Szintén a lap írta meg korábban, hogy a villamosok nem légkondícionáltak, és míg a frankfurti közlekedési vállalat (VGF) szerint nem is lehet ilyen berendezéseket beszerelni, a BKV szerint viszont lehet klímát tenni a frankfurti villamosokba.

(MTI)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk