Kilenc hónapja utaztatják a halottakat

szerző
Zsidai Péter
publikálva
2018. júl. 20., 08:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A János-kórházban képtelenek befejezni a felújítást, a boncterem november óta használaton kívül áll, ezért a holttestekkel 20 kilométereket ingáznak a városban.

A Szent János Kórházban a tavasz végére nem tudták befejezni a felújítási munkákat, emiatt továbbra is utaztatják a holttesteket a Nyírő Gyula Kórházig, ahol a boncolásokat végzik, majd onnan vissza. November óta megy ez így, hetente többször 20 kilométert tesznek meg az elhunytakkal. A munkák kezdetén a dolgozók úgy tudták, karácsonyra elvégzik a bonctermek alatti csőhálózat cseréjét, majd márciusban a kórház arról tájékoztatta a Népszavát, hogy a bonctermek közműfelújítása befejeződött, a kórház elektromos és légtechnikai berendezéseit cserélik, arra törekedve, minél előbb, még a tavasz vége előtt befejezzék. A Narancs értesülése szerint azonban a holttesteket még mindig fuvarozzák Észak-Buda és Angyalföld között annak ellenére, hogy a kórház közlése szerint a bonctermek felújítása befejeződött. Rákérdeztünk a kórháznál, mikor vetnek véget a holttestek ingáztatásának, a választ azonnal közöljük, ha megérkezik.

A Szent János Kórház patológiája 2015-ben is bekerült a sajtóba, amikor a nagy melegben nem tudták kifogástalanul megoldani a holttestek tárolását: 80 hűtőből 10 elromlott. A bomlás során keletkezett bűz miatt a holttesteket a még működő hűtőkbe helyezték át. A kórház egyébként is rendesen adagolja a témákat a színes hírek világának. A héten azt a közösségi kezdeményezést kapta fel a média, amely önkéntes munkában kitakarította volna az egyik rettenetesen lepusztult, rohadó, szemetes kórházi teraszt – egy lelkes csapat több napja várja az igazgató beleegyezését. A hónap elején a humánpolitikai osztály málladozó falára festett játékvonatozó Orbánnal hívta fel magára a figyelmet a városmajori gyógyhely; erre viszont azonnal reagált a vezetőség, a falat lemeszelték.

szerző
Zsidai Péter
publikálva
2018. júl. 20., 08:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kis-Magyarország

Kultúra