Kínai önkéntesek vették körül Tompos Mártont, amikor EU-s zászlókat tűzött ki az Erzsébet hídra

  • narancs.hu
  • 2024. május 9.

Belpol

A Gellért-hegy kőkeresztjénél kifüggesztett tibeti zászlót pedig gyorsan kínaira cserélték az illetékesek.

A kínai nagykövetségnek dolgozó önkéntesek jelentek meg Tompos Márton körül, amikor a Momentum alelnöke EU-s zászlókat rakott ki az Erzsébet hídra – derül ki a politikus szerda esti Facebook-bejegyzéséből, amit a Telex vett észre.

„Idejöttek megkérdezni, hogy milyen zászló ez, mert izgultak, hogy tibeti vagy tajvani lehet”

– mondja a bizarr jelenetről készült videóban Tompos Márton, akinek az önkéntesek arról beszéltek, hogy nem lenne kedves gesztus tajvani vagy tibeti lobogókkal feldíszíteni a Budapestet, amikor a kínai elnök, Hszi Csin-ping a magyar fővárosban van.

Piros sapkás önkéntes kínai csendőrökkel van tele Budapest

Piros sapkás önkéntes kínai csendőrökkel van tele Budapest, hogy a "barátságtalan" tibeti és tajvani zászlóktól védjék Hszi Csin-pinget, vagyis Micimackót. Természetesen, amikor előkerült a kamera, egyből elfelejtettek magyarul, addig kiválóan beszélték a nyelvet.

Posted by Tompos Márton on Wednesday, May 8, 2024

A Telex szerda este arról is beszámolt, hogy nem sokkal Hszi Csin-ping érkezése előtt Hendrey Tibor, a Tibetet Segítő Társaság elnöke egy tibeti zászlót rögzített a Gellért tér fölé magasodó Gellért-hegyi kereszt lábánál lévő kerítésre, a zászló felkerülése után néhány perccel azonban már meg is jelentek az ezért felelős kínaiak, és egy kínai zászlóval takarták el a tibeti zászlót. A kínaiak egészen addig kint tartották a zászlójukat, amíg az elnök konvoja el nem haladt előttük. Az akció után Hendrey Tibor a lap megkeresésére elmondta, aznap háromszor is igazoltatták a helyszínen, harmadszor éppen akkor, amikor a konvoj elhaladt a téren. Volt nála egy másik tibeti zászló is, a konvoj elhaladtakor ezt akarta lobogtatni, de a rendőrök nem engedték neki.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk