Kinyírta a kormány a lakáskasszát, kétharmados nemtetszést aratott

  • narancs.hu
  • 2018.10.18 09:49

Belpol

Felmérés: a 18 és 49 év közötti korosztály túlnyomó többségének rosszulesett Orbánék húzása.

A 24.hu publikálta a Ténygyár felmérését, melyet a lakás-takarékpénztárak kinyírásáról szóló parlamenti döntéssel egy időben végeztek. A megkérdezettek közel fele válaszolta azt, hogy vagy neki, vagy a családjában valakinek van lakás-takarékpénztári megtakarítása.

A reprezentatív kutatásból az derült ki, hogy a 18–49 év közötti korosztály túlnyomó többsége a lakás-takarékpénztári konstrukciót sokkal jobban szereti a családi otthonteremtési kedvezménynél, vagyis a csok-nál. A kormányzati érveléssel a megkérdezettek több mint kétharmada nem ért egyet: a kormány szerint ugyanis azért kellett az állami támogatást eltörölni, mert a lakástakarék nem szolgálta eredményesen az otthonteremtési célokat, miközben a szolgáltatók „extraprofitot” realizálnak. Ehhez képest a  60-70 milliárd forint támogatás mellett évente legalább 20 ezer ember lakhatását segítette a lakástakarék-rendszer.

false

 

Fotó: Németh Dániel

A lakáskassza-konstrukció nagyon is népszerű volt, azért is kellett rohamtempóban kinyírni, mert mint azt Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, máskülönben még többen kötöttek volna szerződést az utolsó pillanatban.

Neked ajánljuk

"Orbán rendszere radikálisan ellenségelvű és megosztó"

  • Farkas Zsolt

"Az orbánizmus lényege az orbánizmus: vagy Orbán Viktor és jogállampárti magánhadserege, a Fidesz katonája vagy, zsoldosa, önkéntese, fanatikusa, szolgálója, kliense, rajongója (mintegy 2,5 millió szavazó Mo.-n), vagy ellensége, ellenzője, kritikusa, utálója, megvetője, vádlója vagy (legalább dupla annyi szavazóképes ember Mo.-n)."