Kirúgott tanárok nevét fújták momentumosok a Belügyminisztérium épülete elé

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 4.

Belpol

Meg azt, hogy az "oktatás sírásói". Így tiltakozva a kormány oktatáspolitikája és a státusztörvény ellen.

Tóth Endre és Lőcsei Lajos, a Momentum országgyűlési képviselői

30 elbocsátott tanár nevét és "oktatás sírásói" feliratot fújtak a Belügyminisztérium épülete elé, ezzel tiltakozva a kormány oktatáspolitikája és a státusztörvény ellen. 

Tóth Endre akciója a Belügyminisztérium előtt. 30 lapátra tett tanár neve kerül Pintér Sándor küszöbére.

Posted by Momentum Mozgalom on Sunday, September 3, 2023
Az akcióról készült videóban Tóth Endre elmondta, hogy felháborító az, hogy a kormány nem akarja érdemben emelni a pedagógusbéreket.

A vágtázó infláció a pedagógusok bérét is felfalta, csökkent a reálbérük. Ilyen körülmények között nem csoda, hogy több ezer pedagógus adta be a felmondását. Pintér Sándor alatt tönkrement az oktatás, már alig van szakos pedagógus. Ez Pintér Sándor és Orbán Viktor felelőssége."

"A pedagógushiány a vidéki településeket érinti a legjobban, láthattuk, hogy mennyi iskola kényszerült bezárásra. Sajnos ma, ha tanulni akarsz, akkor fizetned kell, azonban nem mindenki engedheti meg magának azt, hogy olyanra költsön még pluszban, amire amúgy a kormánynak kellene. Pintér Sándor és Orbán Viktor bűne hatalmas, elzálogosították a magyarok jövőjét" – emelte ki Lőcsei Lajos.

A Momentum képviselőit és aktivistáit a rendőrök igazoltatták.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.