Lekerültek az Orbán-idézetek a csepeli gimnázium faláról

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 4.

Belpol

Az igazgatója korábban a Belügyminisztériumtól kért állásfoglalást, mi legyen a táblákkal, mert állítólag ő maga sem tudta, hogy kerültek oda.

A csepeli gimnázium faláról leszedték a pártpolitikai üzenetet! Sok sikert kívánok minden diáknak és pedagógusnak a tanévhez, remélem most már teljesen zavartalan lesz a gimi működése

írja a Facebook oldalán Szabó Szabolcs, Csepel és Soroksár országgyűlési képviselője.

Mint arról lapunk is beszámolt, Orbán Viktor idézetek kerültek ki a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium falára. Az idézetekből komoly botrány lett, amit látva az intézményvezető a belügytől kért állásfoglalást arról, mihez is kezdjenek a kirakott táblákkal. A tárca viszont arra hivatkozott, hogy nem szólnak bele az iskolák belső dekorációjába.

Az iskola igazgatója, Bese Benő a Szeretlek Magyarországnak pénteken azt mondta, hogy a hatalmas idézetekkel ők is csak akkor szembesültek, amikor azokat már feltették – érdekes, hogy fordulhatott mindez elő, mintha nem ő lenne az intézmény igazgatója... Állítólag neki is aggályai voltak, mert a köznevelési törvény szerint a politikának nincs helye az iskolákban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk