Kiterjeszti a kormány a kamatstoppot

  • narancs.hu
  • 2022. február 18.

Belpol

Márciustól a jelzálog alapú hitelek mellett a lakáscélú pénzügyi lízingszerződésekre is érvényes lesz.

A kormány a jelzálog alapú hitelek mellett a lakáscélú pénzügyi lízingszerződésekre is kiterjeszti a kamatstopot – ez áll a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében. Az intézkedés október végi szinten rögzíti a lakáscélú lízingszerződések kamatait hasonlóan mint a jelzáloghitelek esetében bevezetett kamatstophoz. A márciusi lízingdíjak már alacsonyabbak lesznek, mint a korábbiak és abból a januári túlfizetés is jóváírásra kerül. A KTK szerint a kamatstoppal eddig közel félmillió család élhetett, a mostani intézkedés pedig több ezer családot érinthet.

"A kormány nem nézi tétlenül az árak emelkedését, a kamatstopon túl, már bevezettük a benzinár- és az élelmiszerstopot" – emeli ki a közelmény. Mint ismert, a bevezetett intézkedések ellenére januárban tovább nőtt az infláció: januárban a fogyasztói árindex az egy évvel korábbi szinthez képest 7,9 százalékkal, a decemberihez képest 1,4 százalékkal nőtt.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk