Kitiltották? – Egy kérdés a NAV elnökének, egy az olvasónak

  • narancs.hu
  • 2014. október 30.

Belpol

Tegnap – majd’ két hét után először – a NAV közleményben reagált a kitiltási botrány kapcsán felmerült találgatásokra, vádakra. De a mindenkit foglalkoztató kérdés fel sem merült. Segítünk!

„A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke, elnökhelyettesei és vezető beosztású tisztviselői visszautasítják a velük kapcsolatban terjesztett korrupciós vádakat” – szól a közlemény, s örvendetes, hogy a talán valahol a glóbusz túlfelén tartózkodó Vida Ildikó NAV-elnököt a hivatal sajtóosztályának még szabadsága ideje alatt is sikerült telefonvégre kapnia, s egy egyszerű, igen/nemmel megválaszolható kérdésben szóra bírnia. A kérdés így hangozhatott: visszautasítja-e a vele kapcsolatban terjesztett korrupciós vádakat? Az elnök asszony visszautasította a korrupciós vádakat.

Nos, a tisztelt elnök asszonyhoz nekünk is lenne egy egyszerű, igen/nemmel megválaszolható kérdésünk: érvényes-e önre az amerikai 7750-es elnöki proklamáció alapján elrendelt beutazási tilalom? Igen/Nem. Előre is köszönjük elnök asszony válaszát.

S ez persze még nem minden, hisz’ a közlemény így folytatódik: „Egy jogállamban elfogadhatatlan, hogy egyesek tényként kezelnek minden alapot nélkülöző kijelentéseket vagy sugalmazásokat, és ezt arra használják fel, hogy a NAV-ot ellehetetlenítsék, és az adómorált rombolják” – méltatlankodik a magasságos hivatal.

Ezt kiegészítenénk azzal, hogy egy jogállamban elfogadhatatlan, hogy egyes vezető kormánytisztviselők minden alapot nélkülöző kijelentéseket vagy sugalmazásokat nem hajlandók cáfolni, s ennek eredményeként a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – „a bűnüldözés és a korrupció elleni harc egyik legfontosabb intézményének” – munkáját ellehetetlenítik, és az adómorált rombolják.

Ám addig is, amíg Vida Ildikó elnök asszony válasza befut, olvasóink válaszait várjuk.

 

Figyelmébe ajánljuk