Kizárta a Momentum a ferencvárosi politikusát Baranyi Krisztina miatt

  • narancs.hu
  • 2024. március 8.

Belpol

A párt közleménye szerint Jancsó Andrea akadályozta az együttműködést a polgármesterrel.

A Momentum kizárási eljárást indít Jancsó Andrea ferencvárosi önkormányzati képviselő ellen – írja a 444.hu. A párt a 2024-es önkormányzati választásona független Baranyi Krisztinát támogatja, akivel elmondásuk szerint jó a viszonyuk.

„Sajnos azonban ezt az együttműködést Jancsó Andrea, Ferencváros önkormányzati képviselője nem segítette, hanem akadályozta. A párt elnökségének ezért nem volt más választása mint, hogy kizárási eljárást indítson Jancsó Andreával szemben”

– írta közleményben a Momentum.

Az Ferencvárosban nem volt titok, hogy Jancsó nincs különösebben jó viszonyban Baranyival: már a 2019-es választás előválasztásán is élesen kritizálták egymást, és a nyilvános vitájukon sem fogták vissza magukat.

A ferencvárosi polgármester az elmúlt öt évben hivatalosan nagy többséggel számolhatott, mivel a 2019-ben mögé beálló pártoknak (Momentum, DK, MSZP, Párbeszéd, LMP és Jobbik) 11 képviselője van, öt a Fidesznek, egy pedig a Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesületnek. A 2019-es választást Baranyi nagy fölénnyel hozta fideszes kihívójával szemben: 3800 szavazattal többet szerzett a regnáló polgármesternél, Bácskai Jánosnál. Ez papírpn jól hangzik, de Baranyi rendszeresen balhézott össze saját testületével, ez már a kerület működését is nehezíti.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk