Nem jelent meg saját fogadóóráján, így nem kapott plüssmajmot Aradszki András

Belpol

Kampányszagú népszavazást kezdeményezett Érden Aradszki András a sóskúti akkuüzem apropóján, de a helyiek nem nagyon értik, miért nem Sóskúton tüsténkedik a képviselő. Ezt egy flashmobon is megkérdezték volna tőle, de hogy hogy nem, más dolga akadt.

Húsz-harminc ember gyűlt össze csütörtök délután Érd főterén, hogy beszéljen Aradszki András képviselővel annak fogadóóráján. Ő az a képviselő, aki meggondolatlanul elment Sóskútra egy lakossági fórumra bemutatni a szlovéniai Andrada akkumulátor-feldolgozó üzemének terveit. A fórum botrányba fulladt, a dühös lakosokat náci verőemberek akadályozták meg abban, hogy részt vegyenek a fórumon. Civilek szerint a képviselőnek valószínűleg halvány fogalma sem volt arról, hogy hová megy és mi célból.

Most csütörtökön már sokkal elővigyázatosabb volt Aradszki, hiszen meg sem jelent a Polgárok Házában. Hivatalosan minden hónap első csütörtökén tart kétórás fogadóórát a képviselő, erre időzítette a Sóskúti Akkumulátorüzem ellenzői csoport is a látogatást. Öt óra előtt kezdtek szállingózni az emberek, ám hamar kiderült, hogy a képviselő épp nem ért rá, a fogadóórája pedig jövő héten lesz.

 
 
Fotó: Palágyi Barbara

A flashmobként meghirdetett esemény persze nem maradt el, a résztvevők elővették táskáikból a magukkal hozott plüssállataikat és a téren egy padra ültették őket. A játékok a gyerekeket jelképezik, akiknek az egészséges élethez való jogaik sérülhetnek a beruházás megvalósulásával.

 
 
Fotó: Palágyi Barbara
 

Gáspár Katalin, az esemény szervezője elmondta, hogy a kert végébe nem lehet egy üzemet csak úgy felhúzni, hiszen ezzel az ottani telkek, házak, lakások értéke is csökkenni fog. Mit csináljon az a család, aki felvette a csokot, és most kénytelen egy elértéktelenedett házban élni és egy akkufeldolgozó üzem mellett nevelni a gyerekét?

De miért Érden tartottak flashmobot, merülhet fel a kérdés, hiszen a beruházás nem Érden lesz, hanem Sóskúton. Egyrészt nincs az olyan messze, széljárástól függően akár egész Dél-Buda is szívhatja az akkuüzem szagát-porát, másrészt Aradszki Érden akar népszavazást kezdeményezni a témakörben. Ennek megfelelően a Fidesz által támogatott polgármesterjelölttel, Kardosné Gyurkó Katalinnal be is adta a kérdéseket a helyi jegyzőnél. A két beadott kérdésben arra kell válaszolni, akarja-e az érdi lakosság, hogy akkuüzem (gyártó, összeszerelő, feldolgozó) legyen Érden, illetve Érddel szomszédos településen.

 
 
Fotó: Palágyi Barbara
 

A civilek nem nagyon értik, mi értelme van ennek, hiszen Érd már korábban is döntött arról, hogy nem lehet ilyen üzem a városban, ezért tök értelmetlen ezt most nagy csinnadrattával elővenni. Arról nem is szólva, hogy az önkormányzati választásokig aligha lesz ebből valami, vagyis ez erősen kampánycélú ügyeskedés, semmi más. A képviselő és a polgármesterjelölt szerint a most érvényben lévő döntés egy határozat, ami nem a lakosság véleményét tükrözi, ahhoz képest a népszavazás erősebb üzenet. Kérdés, hogy kinek, hiszen az kevéssé valószínű, hogy Érd lakossága verni kezdené az ajtót, hogy nekik márpedig kell egy üzem a határba, vagyis az önkormányzat most is maga mögött érezheti a lakosság támogatását. A népszavazás azon kérdése, hogy az érdiek nem akarnak a szomszéd településen akkuüzemet, megmosolyogtató, hiszen teljes mértékben tét nélküli. Sóskúton nem lesz népszavazás, pedig Aradszkit ott is megválasztották országgyűlési képviselőnek.

Miután a téren felgyűlt húsz-harminc ember és mindenki kirakta a maga plüssállatát, érkezett a hír, hogy a képviselő Fidesz-gyűlésen van a pár perc sétára lévő művelődési házban. A flashmobot szervező Gáspár Katalin átsétált egy plüssmajommal, hátha szót tud váltani Aradszkival, a találkozóra azonban végül nem került sor.

 
 
Fotó: Palágyi Barbara
 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk