Kizárták Lackner Csabát az MSZP-ből

  • narancs.hu
  • 2019. október 29.

Belpol

A kispesti képviselő már nem tagja a pártnak.

A korrupciógyanúba keveredett Lackner Csaba kispesti képviselő kizárásáról döntött az MSZP - ezt a párt közleményben tudatta kedden az MTI-vel.

Az Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa megtárgyalta Lackner Csaba ügyét, a testület a fegyelmi felelősséget megállapította és a pártból való kizárás mellett döntött.

Az MSZP elnöke, Tóth Bertalan múlt pénteken közölte a Facebook-oldalán, hogy kezdeményezi Lackner Csaba kizárását, mivel az MSZP elnökségének felszólítása ellenére Lackner Csaba nem nyilatkozott az önkormányzati képviselői mandátuma sorsáról.

"Lejárt a határidő. Miután az MSZP Országos Elnökségének felszólítására Lackner Csaba nem nyilatkozott az önkormányzati képviselői mandátuma sorsáról, ezért (...) kezdeményeztem Lackner Csaba pártból való kizárását" - közölte Tóth.

Mint ismeretes az önkormányzati választási kampányban került ki egy felvétel Lacknerről, amin egy fehér port - a kormánypárti média szerint kábítószert - tartalmazó zacskót lóbálva arról beszélt, hogy talicskázták ki a közpénzt az önkormányzattól. A szocialista polgármester, Gajda Péter később több alkalommal azt nyilatkozta, kérdőre akarta vonni Lacknert, de nem veszi fel a telefonját, elérhetetlenné vált.

Lacknert október 13-án újraválasztották, utána bejelentette, felfüggeszti párttagságát. A rendőrség nyomoz a kispesti ügyben.