Vona Gábor kilépett a Jobbikból

  • narancs.hu
  • 2019. október 29.

Belpol

Nincs harag, se konfliktus.

Vona Gábor tavaly, az országgyűlési választások után mondott le a párt elnöki tisztségéről, a pártnak viszont tagja maradt. Egészen a mai napig, amikor is kilépett a pártból is, írja a Népszava. A lap értesüléseit maga Vona is megerősítette és elmondta, Sneider Tamásnak, az azóta szintén lemondott pártelnöknek már tavasszal jelezte, hogy ki akar lépni a Jobbikból, de abban állapodtak meg, hogy csak az önkormányzati választások után hagyja el a pártot.

"Semmilyen konfliktus nincs a háttérben, a döntésem már régóta érlelődött – közölte Vona és hozzátette. - Más dimenzióban veszek részt a közéletben. Olyan társadalmi problémákkal szeretnék foglalkozni, amelyek nem férnek bele a pártpolitikai keretekbe. Vloggerként hasznosabb és hitelesebb, ha nem vagyok egyik pártnak sem a tagja."

A korábbi pártelnök további sok sikert kívánt a Jobbiknak.

Úgy tűnik, ez a kilépések hete, hétfőn ugyanis Botka László jelentette be, hogy kilép az MSZP-ből.

Kilépett Botka László az MSZP-ből

Egy korszak véget ért. Az MSZP egyik emblematikus polgármestere, egykori miniszterelnök-jelöltje szakított pártjával: Botka László hétfőn távozott a szocialista pártból - tudta meg az "Aki figyelemmel kísérte a mozgásomat, láthatta, hogy a döntést a kilépésről lelkileg már két éve meghoztam.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?