Korábbi igazságügyi miniszterek Palkovicsnak: Törvénysértést követ el, ha visszatartja az MTA támogatásait

  • narancs.hu
  • 2019. február 16.

Belpol

Közben a Momentum széttrolkodja Orbán Viktor Facebook-oldalát.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter törvénysértést követ el, ha - a hatályos költségvetési törvény előírás ellenére - visszatartja az MTA kutatóintézeteinek és kutatóhelyeinek támogatását, és nem biztosítja az intézetek folyamatos működéséshez nélkülözhetetlen költségvetési finanszírozást - írta meg négy korábbi igazságügyi miniszter, Bárándy Péter, Draskovics Tibor, Forgács Imre és Vastagh Pál közleményét a hvg.hu.

A szakemberek szerint felmerülhet a költségvetési csalás gyanúja is: ha a támogatásokat a jóváhagyott céltól eltérően, törvényi felhatalmazás nélkül használják fel, különösen ha a pénzeszközökből nem állami szervezeteknek is juttatnak, vagyoni hátrányt okozva a költségvetésnek.

Ezzel egy időben a Momentum Mozgalom Orbán Viktor Facebook-oldalán fejezi ki szolidaritását az MTA mellett - szúrta ki a Mérce.  „Egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik” - látható az ismétlődő idézet, amelyet a párt aktivistái a miniszterelnök visontai búzafeldolgozó átadásán készült fotóalbuma alá kommentelték.

false

 

Fotó: Mérce / Facebook-Orbán Viktor

 

Az Állami Számvevőszék lecsaphat a Momentumra és a Párbeszédre is

Nyomozás indult költségvetési csalás gyanúja miatt a Momentum és a Párbeszéd ellen a Magyar Nemzet értesülései szerint. A lap értesülései szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozást rendelt el az Állami Számvevőszék (ÁSZ) feljelentése alapján, amelyet a szervezet a Legfőbb Ügyészségen tett meg.

Figyelmébe ajánljuk