Schadl találkozott az alkotmánybíróval, akinek végrehajtó lánya Völner fiának cégétől bérelte irodáját

  • narancs.hu
  • 2023. március 14.

Belpol

Czine Ágnesnek a fia és a lánya is végrehajtó. 

Schadl Györgynek Czine Ágnes alkotmánybíróval volt megbeszélt találkozója a Várkert Bazárnál működő Felix étteremben 2021 szeptemberében. Mindez a Schadlt és Völner Pál volt államtitkárt érintő büntetőügy nyomozati irataiból derült ki – írja a 24.hu.

A portál által megismert dokumentumok szerint a nyomozók részletesen elemezték a végrehajtók elnökének naplóját, amit a sofőrjeként és személyi asszisztenseként dolgozó bizalmasa vezetett, Schadl utasításai alapján. Schadl György gyakran megfordult a kormánypárti körökben közkedvelt Felix étteremben, ám az nem derült ki, hogy pontosan milyen célból beszélt meg találkozót oda Czine Ágnessel. 

 
Czine Ágnes, a Károli Gáspár Református Egyetem rektori feladatokkal megbízott rektorhelyettese beszédet mond a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) valamint az egyetem közötti szakmai együttműködési megállapodás aláírásán a Károli Gáspár Református Egyetem Károlyi-Csekonics Palota dísztermében 2021. november 17-én
Fotó: Kovács Tamás / MTI 

A 24.hu több kérdést is feltett az alkotmánybírónak, egyebek mellett azt is, hogy a találkozónak volt-e köze ahhoz, hogy a fia, Fiedler Bálint is önálló bírósági végrehajtó lett. Vele a naplóbejegyzések alapján egyébként korábban szintén a Felixben találkozott Schadl. De nem csak ott, a végrehajtók elnöke és Fiedler már jóval utóbbi kinevezése előtt több találkozót bonyolított.

Czine Ágnesnek nem csupán a fia, de a lánya is önálló bírósági végrehajtó. Fiedler Laurát 2018-ban nevezték ki végrehajtónak Esztergomba, oda, ahol a vád szerint a Schadl Györggyel korrupciós kapcsolatot kiépítő igazságügyi államtitkár, Völner Pál a Fidesz színeiben országgyűlési képviselő volt 2022-ig. Völner képviselői irodája ráadásul ugyanabban az ingatlanban volt Esztergomban, mint Fiedler Laura végrehajtó irodája. A Bajcsy-Zsilinszky úti ingatlan Völner Pál fia cégének tulajdona, írja a 24.hu. 

Fiedler Laura végrehajtói irodája csaknem egy évig, 2018. augusztus és 2019. július között működött a 2015 óta a Tagba Kft. tulajdonában álló ingatlanban. Ez a cég 2020 óta Völner Marcell kizárólagos tulajdona, de a politikus fiának akkor már évek óta komoly befolyása volt a kft.-ben, amit a Völner Pál ellen indult büntetőügy keretében aztán lefoglalt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala.

A Schadl-Völner-üggyel kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk