Koronatanú: Simonka egyeztetett az ellene folyó büntetőeljárásról Rogánnal és Kubatovval

  • narancs.hu
  • 2024. július 16.

Belpol

Érdekes állításokat tett a korábban a Quaestor-botrányban is felbukkant J. Gábor.

A korrupcióval vádolt volt fideszes országgyűlési képviselő büntetőperét novemberre halasztották a Fővárosi Törvényszéken, akkor a vád egyik legfontosabb tanújának meghallgatása lesz - írja a 24.hu. Ez a koronatanú az a J. Gábor, aki a 250 milliárd forintos mínusszal végződő Quaestor-botrányban is felbukkant: „a brókerügy egyik legemlékezetesebb felvonásában ő »szállította« a legendássá vált strómant, Orgován Bélát” – írja a lap.

A vádhatóság szerint a Simonka-féle bűnszervezetben könyvelőként és „reorganizációs szakemberként” a június 9-én a Békés megyei Pusztaottlaka polgármesterévé választott fideszes politikus bizalmasa volt. Az ügyészségen nagyon erős állításokat tett: mint mondta, Simonka levélben győzködte az ártatlanságáról Orbán Viktort, de egyeztetett a büntetőeljárásról Rogán Antallal, Kubatov Gáborral, akiktől információkat is kapott ügyéről. Ezen felül azt állította, Simonka utalt rá, hogy az érdekében befolyásolják szerinte az eljárást.

A koronatanú szerint a politikus B-terve az volt, hogy a zöldhatáron át Romániába menekül a letartóztatás elől, illetve hogy állítólag arról beszélt: olyan információi vannak, amelyek bizonyítják, hogy Magyarország beavatkozott román belügyekbe; „a román szervek már többször tettek neki ajánlatot, adja át információit ezzel összefüggésben”.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk