Koronavírus: két halott, huszonöt új fertőzöttet találtak

  • narancs.hu
  • 2021. július 20.

Belpol

Visszaesett az azonosított új fertőzöttek száma, alig jelentkeznek az oltási programra.

Kedd reggelig összesen 25 új koronavírus-fertőzöttet találtak, és két beteg hunyt el a fertőzés következtében –tudósított a kormány járványügyi oldala. Ez, a fertőzések tekintetében, jobb adat mint a hétvégi összesítés: akkor összesen 139 új esetet igazoltak. A hétvége folyamán szintén ketten haltak meg.

Jelenleg 77 covid-fertőzöttet ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen. fő. A gyógyultak száma 743449 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 35421 főre csökkent.

A beoltottak száma 5 573 557 fő, közülük 5 311 557 fő már a második oltását is megkapta. Ez, az hétvégén közölt adatok alapján azt jelenti, hogy egy nap alatt csak nagyon kevesen, 4458-an kapták meg első oltásukat, és 18425-en vették fel a második oltást.

 Vagyis 4,1 millió magyar továbbra sincs beoltva,  többségében polmiközben közelít felénk a koronavírus-járvány negyedik hulláma, melyet a delta-vírusvariáns hajt előre. Némi plusz védettséget jelenthet, hogy a lakosság jelentős része -  akár 1-2 millió fő - azonosítás nélkül is áteshetett a covid előző hullámain, de ez nem jelenti azt, hogy a nyár végén-ősz elején elkerül minket a pandémia következő szakasza.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk