Kósának kamionnal kellett volna mennie a jussért

  • narancs.hu
  • 2021. február 19.

Belpol

Kósa Lajost a csengeri örökösnő arra akarta kérni, hogy fegyvereket, festményeket és dísztárgyakat hozzon el számára a német nagykövetségről. 

P. Mária közjegyzői okiratba foglalt felhatalmazást adott Kósa Lajos országgyűlési képviselőnek arra, hogy közel 1,5 milliárd forint értékű vagyont, fegyvereket, ékszereket, festményeket és dísztárgyakat szállítson el neki a budapesti német nagykövetségről –írja pénteki számában a Blikk. Az újság szerint ez akkora tétel lett volna, hogy a politikus csak kamionnal tudta volna elvinni.

Az iratokból nem derül ki, hogy Kósa Lajos elfogadta-e a„csengeri örökösnő" által elkészíttetett meghatalmazásokat és az ajándékozási szerződéseket. A politikus a rendőrségnek azt mondta, nem tudott ezekről, és semmilyen vagyontárgyát nem látta P. Máriának, megbízást sem fogadott el tőle. Ugyanakkor – ismerteti a történetet a hvg.hu – voltak olyan ajándékozási szerződések is, amelyeken ott volt az aláírása. A hírportál kiderítette, hogy a politikus és P. Mária négyszer találkozott Svájcban. Közben Kósa Lajosban kialakult az a meggyőződés, hogy nem létezik az az örökség, amelyről az asszony beszél.  

 

 A történet további részleteiről ebben a cikkben írtunk:

 

Figyelmébe ajánljuk