Kötelező lett a drónvédelem, és pont a 4iG cége foglalkozik vele

  • narancs.hu
  • 2023. október 4.

Belpol

Két nap alatt teljesült a kormányközeli cég várakozása.

Jóstehetséggel vannak megáldva a 4iG Nyrt. vezérigazgatóságában: október 2-án a távközlési vállalat közölte az MTI-vel, hogy RAC Antidrone Zrt. néven drónvédelmi technológiai társaságot alapít.

Nem kellett sokat várni, és október 4-én a kormány rendeletben hatalmazta fel a honvédelmi minisztert, hogy drónelhárítási rendszer telepítésére és működtetésére kötelezhessen minisztériumokat, központi állami szerveket és bármilyen magyarországi céget – vette észre a hvg.hu.

A rendelet szerint az egész drónvédelmi eljárást az első adat keletkezésétől kezdve 30 évig titkosítják.

A 4iG kétnapos közleményében találóan fogalmazott: „a jövőben jelentősen növekedhetnek a piaci igények a drónok kontrollját biztosító precíziós technológiák iránt.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk