Kövér László: a Szájer-ügy után sem akarunk erkölcsrendőrséget felállítani

  • narancs.hu
  • 2021. február 20.

Belpol

Elmondása szerint meg fogják védeni magukat az elkövetkező piszkos választási kampányban: "keresztények vagyunk, de nem balekok".

A házelnök pénteken az InfoRádiónak adott interjújában többek között arra a kérdésre válaszolt, hogy áll a Fidesz a választási felkészüléssel. Mire Kövér László röviden és tömören közölte, hogy jól. Majd szóba került a Borkai- és a Szájer-ügy is, és az, hogy mindezek után vajon jobban felmérik-e, hogy milyen kényesebb ügyei lehetnek a képviselőjelöltjeiknek.

„Nem szeretnénk valamiféle belső rendőrséget, vagy pláne erkölcsrendőrséget felállítani, hogy elkezdjünk nyomozni a képviselőjelöltjeink múltja vagy homályos mozzanatai iránt. Minden jelöltnek el kell tudnia dönteni felnőtt emberként, hogy a magánéletében van-e olyan kockázati tényező, ami akár a megválasztását kockára teheti, akár pedig kifejezetten árthat annak a politikai közösségnek, aminek a szolgálatára szegődött”. 

Kövér azért hozzátette, hogy amennyiben tudomásukra jut olyasmi, amit maguk is ilyen kockázatnak látnak, „például azért, mert a hirdetett elvek és a megvalósult gyakorlat olyan ellentmondásban van egymással, amit nagyon nehéz bármilyen érvekkel feloldani, akkor ez egy fontos szempont a jelöltkiválasztás tekintetében”. De szerinte alapvetően önbevallásról van szó.

A Fidesz választmányi elnökeként Kövér azt hangsúlyozta, hogy „minden eddiginél piszkosabb és aljasabb választási kampányra” számít. Hozzátette, szerinte a közösségi médiának még egy választásban sem volt olyan jelentős szerepe, mint amilyen a 2022-esben lesz. Arról, hogy pártja, a Fidesz folytat-e majd piszkos kampányt, ha úgy alakul, Kövér azt mondta, pártjának mindenek előtt meg kell védenie magát, védekezniük kell, de „aki kardot vesz, kard által vész el, tehát azért lehet, hogy keresztények vagyunk, de balekok nem. Tehát olyan eszközökkel fogunk mi is küzdeni, amilyen eszközöket velünk szemben bevetnek”. 

(InfoRádió)

Figyelmébe ajánljuk