Kövér nem fogadta el Hadházy igazolását, megbüntette 650 ezer forintra

  • narancs.hu
  • 2024. január 3.

Belpol

A parlament elnöke igazolást kért a pécsi bíróságtól, hogy a képviselő tényleg ott volt a tárgyalásukon, de ennek ellenére is kiszabta a büntetést. 

650 ezer forintra büntette Hadházy Ákos független parlamenti képviselőt Kövér László, a parlament elnöke, vagy ahogy Hadházy a Facebook-posztjában fogalmaz, "a 'parlament' beteg lelkű, fura ura". 

Hadházy azt írja, Kövér "valami perverz vágytól vezérelve" "nagyon látni akar engem az ócska színházának gombnyomogatós előadásain, és személyesen dönt arról, hogy kegyeskedik-e elfogadni az indoklásomat, amikor kénytelen lemondani a társaságomról".

Hadházy ugyanis egy novemberi ülésnap helyett inkább egy pécsi bírósági tárgyaláson vett részt, ahol a Baranya megyei Kárász polgármesterének ügyét tárgyalták, aki csak papíron foglalkoztatott közmunkásokat, ráadásul a pénz felét nem adta oda, hanem egyszerűen eltette. 

Hadházy azt írta, a személyes jelenlétével a közmunkával való tömegesen elkövetett visszaélésekre akarta felhívni a figyelmet, még ha ez nem is nagyon sikerült – 

Kövér László pedig először igazolást kért a pécsi bíróságtól, hogy Hadházy tényleg részt vett-e a kérdéses időpontban a tárgyaláson,

majd miután a bíró ezt visszaigazolta, Kövér mégis úgy döntött, hogy megbünteti a képviselőt 650 ezer forintra. 

Hadházy azt írta, a pénzt a fizetéséből vonják le, amit a családja megérez ugyan, de nem teszi tönkre anyagilag, így azt írta, csak azok támogassák, akiknek tényleg nem okoz gondot. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk