Kövér sem tudja, meddig váratjuk a svédeket

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 20.

Belpol

Akkor ezt is csak egyvalaki tudhatja.

„Senki sem ül a teremben, aki tudná erre a kérdésre a választ”.

Ezt felelte Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Házbizottság szerdai ülésén a Momentum Mozgalom kérdésére, hogy mikor fognak dönteni a képviselők Svédország NATO-csatlakozásáról. 

„Szóval se a Parlament elnöke, se a Fidesz frakcióvezető-helyettese, se a kormány államtitkára nem tudja, mikor fogunk ebben a meghatározó kérdésben szavazni” – vonta le a következtetést a Momentum frakcióvezető-helyettese, Bedő Dávid a Facebookon.

Kövér László válasza azért érdekes, mert két nappal ezelőtt a Hír Tévé Bayer Show című műsorában szóba hozott egy svéd gyártású kisfilmet, amely az ottani közszolgálati csatorna munkája, és a magyar demokrácia romlását magyarázza el. A házelnök azt mondta, olyan szövetségesre nincs szükségünk, amelyiknek ez a véleménye rólunk, és szerinte nem biztos, hogy Svédország felvételelét a NATO-ba meg kell szavaznia a magyar országgyűlésnek. 

A kisfilmet Szijjártó Péter külügyminiszter is kritizálta. A kritikákra reagált Kalle Sandhammar, az érintett svéd tévécsatorna vezetője: tudatlannak nevezte azokat, akik feltételezik, hogy az ő műsoraik tartalmára bármilyen módon befolyással lennének a svéd politikusok.

Azt eddig is tudni lehetett, hogy az őszi ülésszak első két napján biztosan nem lesz szó a svéd csatlakozásról:

A hvg.hu szintén szerdán arról írt, hogy az amerikai védelmi minisztériumnak olyan értesülései vannak, a magyar és a török kormány szándéka szerint októberben törvénybe iktatják Svédország NATO-csatlakozását.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Münster egén

Több mint húsz év telt el azóta, hogy az HBO bemutatta Tom Hanks és Steven Spielberg háborús sorozatát, az elég szerencsétlen magyar fordításban Az elit alakulatként futó Band of Brotherst.