Volt DK-s egyiptomi-magyar a szegedi Fidesz élén

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 20.

Belpol

Rádi Feríz növénynemesítő felbukkanása meglepte a DK-t, a Momentumot, csak a Mindenki Magyarországát nem.

Rádi Ferízt választotta új elnökévé a Fidesz szegedi szervezete, a vagy lemondott, vagy leváltott Bartók Csaba utódjául – adta hírül a szeged.hu.

A hír kapcsán a hvg.hu üzletembert említ, és az egyiptomi-magyar férfi tényleg ügyvezetője a Pannon Genetic Kft.-nek, de az eredeti foglalkozása növénynemesítő, a kukoricanemesítés a szakterülete.

Bár a neve nem nagyon ismert a közéletben, megválasztása után kiderült, hogy már korábban is foglalkozott politikával, csak nem a kormánypártban.

„Kevés olyan embert ismertem, aki jobban utálta a Fidesz rendszerét, mint Rádi Feríz. Egyik első szegedi rendezvényünkön, amit a Bölcsészkaron szerveztünk 2016-ban, arról beszélt, Magyarországon született egyiptomi származású állampolgárként a migrációs hisztéria után mennyire megnézték őt a Kárász utcán, és hogy mennyit ártott a magyar társadalomnak az a kampány” – kommentálta az új szegedi Fidesz-elnök megválasztásának hírét Mihálik Edvin (Momentum) szegedi önkormányzati képviselő, azt fejtegetve, hogy ha az új tisztségviselő vállalkozásának jót is tehet egy ilyen lépés, hogyan lehet meggyőződés nélkül politizálni.

A hvg.hu kérdésére a DK megerősítette, Rádi Feríz évekkel ezelőtt tényleg tagja volt a DK Agrárkabinetének, de régóta nem tudtak róla semmit.

A Mindenki Magyarországa Néppárt Facebook-oldalának kezelője erről a hírről is ugyanarra gondolt, amire általában: „»Tehát az történt Szegeden, hogy a Fidesz városi elnöknek megválasztott egy fideszül mondva egykori dollárbaloldali Soros-ügynököt, aki még migráns is.« Ezek után mondja még valaki, hogy a Fidesz és a DK nem egy és ugyanaz”.

Az igazsághoz tartozik, hogy az említett személy nem „migráns”. Nagyapja, Rádi Samír a hatvanas években jött tanulni Magyarországra, ösztöndíjasként, az első arab diákokkal. Itt megházasodott, családot alapított, növénynemesítő lett, a rendszerváltás után családi céget alapított. Fia orvos lett, az unokái viszik tovább a vállalkozást.

A szeged.hu-nak a szegedi fideszesek azt mondták, az új elnök évek óta náluk van, aktivistaként is dolgozott.

Címlapképünk nem a sztori főszerepőjéről készült, hanem a Fidesz tisztújító kongresszusáról

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk