Uniós pénzből épült házban él az államtitkár

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 20.

Belpol

2014-ben készült el, rekreációs központ volt valameddig.

A Győrújbarátnál található Lila-hegy oldalában, egy eredetileg pályázati pénzből, rekreációs központnak épült ingatlanban lakik Mayer Gábor területfejlesztési államtitkár – állítja Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese és Hajnal Miklós országgyűlési képviselő egy videóban a Facebookon.

A két ellenzéki politikus „egy szokásos EU-s pénzes korrupciós ügynek a nyomdokaiban” járva jutott el Győrújbarátra, és azt derítette ki, hogy 2011-ben a Purple Hill (Lila-hegy) Kft. 46 millió forintot nyert pályázaton egy rekreációs központ építésére. A cég ügyvezetője, Mayer Gábor akkor a helyi sajtónak nyilatkozott a terveikről, a létesítmény működtetéséről. 

A ház 2012 és 2014 között megépült, de 2016-ban már nem lehetett szállást foglalni a központban, azóta pedig a weblapja is eltűnt.

Mayer Gábor most területfejlesztési államtitkár, ezért vagyonnyilatkozatot kellett kitöltenie. Eszerint a tulajdonában van egy győrújbaráti ingatlan, amelynek ugyanaz a helyrejzi száma, ami a rekreációs központnak. Tompos és Hajnal becsöngetett a kapun. Az nem derült ki, hogy beleszólt-e a házigazda a kaputelefonba.

A képviselők három kérdést akartak föltenni az államtitkárnak: elismeri-e, hogy egy uniós pénzből, rekreációs központnak épült családi házban lakik, meddig töltötte be ez az épület a pályázatban megszabott funkcióját, és államtitkárként a területfejlesztést is úgy képzeli-e el Mayer, hogy politikusok közpénzből családi házakat építenek egymásnak.

A két ellenzéki politikus azt ígérte, beszámol a folytatásról. Így még akár az is kiderülhet, hogy ami a Lila-hegy oldalában lévő házzal történt, az, ha kínos is, teljesen törvényes.

A címlapkép a momentumosok videójából kivágott jelenet

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?