Nem lesz szó a svéd NATO-csatlakozásról az őszi ülésszak első két napján

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 19.

Belpol

Lázár építési törvényéről viszont igen.

Szeptember 25-én hétfőn kétnapos üléssel kezdődik az Országgyűlés őszi ülésszaka – írja a hvg.hu. Egyik nap sem szerepel azonban egyelőre a napirenden a tavaly július óta halogatott svéd NATO-csatlakozás ratifikálása, amit csak Magyarország és Törökország blokkol.

Az országgyűlésben viszont szó lesz Lázár János építési törvényéről, amit korábban Novák Katalin problémásnak talált.

Kövér László a minap a HírTV-ben úgy fogalmazott: „Nem biztos, hogy ezt [a svédek csatlakozását] nekünk meg kell szavazni.” Szijjártó Péter pedig egy svéd oktatási videóanyag miatt írt levelet Tobias Billströmnek.

Svédország NATO-csatlakozásának kérdése több mint egy éve húzódik, legutóbb arról írt a Szabad Európa, hogy a kormány ahhoz kötné, hogy a svéd miniszterelnök, vagy legalább a külügyminiszter ellátogasson Budapestre. Az biztos, hogy a magyar kormány egész másféle vendégekhez van mostanában szokva.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk