Közel 60 milliós jutalmat kapott Hernádi Zsolt, Parragh László vagy épp Martonyi János a MOL-tól

  • narancs.hu
  • 2024. május 13.

Belpol

Többek mellett a részvényjuttatáson alapuló ösztönzőrendszer keretében.

A közgyűlés által jóváhagyott részvényjuttatáson alapuló ösztönzőrendszer keretében idén is megjutalmazta az igazgatóság tagjait a MOL – írja a Világgazdaság.

A legtöbb részvényt Csányi Sándor a MOL-alelnöke, az OTP vezetője kapta, mégpedig 24 ezer darabot. Mindez a pénteki 3076 forintos záróáron 73 millió 824 ezer forint értékű részvényt jelent.

Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató, Molnár József vezérigazgató, Talal Al Awfi, Bacsa György ügyvezető igazgató, Járai Zsigmond, Martonyi János, Parragh László, Anthony Radev, Martin Roman és Világi Oszkár vezérigazgató-helyettes pedig egyaránt 19 200 darab Mol-papírral (59 059 200 forint értéken) gazdagodott. 

A mostani részvényjuttatás értéke mintegy 664 millió forint, ami a cég egynapi tőzsdei forgalmának nagyjából 40 százaléka.

A MOL azt közölte, hogy részvényenként 150 forint rendes és 100 forint rendkívüli osztalékot fizet, ami a pénteki záróáron 8,1 százalékos osztalékhozamnak felel meg.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.