Közgyűjteményi és közművelődési dolgozók válaszoltak Káslernek

  • narancs.hu-MTI
  • 2020. december 21.

Belpol

Köszönik a karácsonyi jókívánságot, de jobban örülnének az ígéretek betartásának.

A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete közleményben válaszolt Kásler Miklósnak, aki az elmúlt időszakban a pedagógusokhoz hasonlóan a közgyűjteményi dolgozóknak is karácsonyi üdvözlő levelet küldött.

A "Hosszúra nyúlt advent - Áldott Karácsonyt!" című közleményben azt írják, hogy Prof. dr. Kásler Miklós, EMMI miniszter az alkalomhoz illő Wass Albert idézettel kívánt Áldott Karácsonyt a KKDSZ-nek.

"Köszönjük a kedves gesztust, de kollégáink 2020 ádventjén nem csak a kis Jézusra hanem a kormány ígéretének teljesítésére is várakoznak."

Egyelőre hiába - teszik hozzá. Ahogy írják, ugyanis a Parlament májusban elfogadta a kulturális intézményekben foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonyának átalakulásáról szóló törvényt, amely munkavállalói jogok tekintetében, kedvezőtlenebb helyzetbe kényszerítette a dolgozókat. Ennek "csekély ellentételezésként" a kormány 6%-os béremelést ígért visszamenőlegesen 2020 januárjáig a dolgozóknak. 

"Az EMMI hivatalos képviselői viszont az elmúlt hónapokban változatos, kreativitásukat bizonyító válaszokat adtak a megígért, de eddig még ki nem fizetett 6%-kal kapcsolatban, hivatalos kormányhatározat és/vagy végrehajtás azonban május óta nem született" - hangsúlyozzák.

"Gyermeki lélekkel várjuk tehát a Wass Albert idézetben is szerepelő Igazság és Jóság megszületését, a 6%-os béremelés kifizetéséről szóló kormányhatározatot és a kifizetés biztosításához az intézményfenntartóknak biztosított kormánytámogatást. Úgy gondoljuk, hogy csak a Kormány ígéretének teljesítése esetén lehet őszinte Kásler miniszter úr jókívánsága, és tudjuk mi is őszinte szívvel viszonozni azt" - zárják a közleményt.

 

Figyelmébe ajánljuk