Közös tüntetést szervez Azahriah, Gulyás Márton Pottyondy Edina és Osváth Zsolt

 • narancs.hu
 • 2024. február 13.

Belpol

Pénteken a Hősök terén civil emberekként felemelik a hangukat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében.

"Elegünk van. Oldalaktól függetlenül fontosnak tartjuk, hogy civil emberként felemeljük a hangunkat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében. Elkeseredettek vagyunk – írta közleményében kilenc véleményvezér, youtuber:

 • Bányai Judit (Nemakarokbeleszólni, Jólvanezígy, Fókuszcsoport)
 • Baukó Attila Azahriah
 • Fancsikai Eszter (Nemakarokbeleszólni)
 • Gulyás Márton
 • Nagy Ádám (Jólvanezígy, Fókuszcsoport)
 • Pottyondy Edina
 • Osváth Zsolt (Zshowtime)
 • Szabó Márton (Jólvanezígy)
 • Tapasztó Orsi (Nemakarokbeleszólni)

Az elmúlt napok történései arra sarkalltak minket, hogy együtt lépjünk ki az online térből. Nagyon nincs rendben, hogy a magyar közélet uszításból, gyűlöletkeltésből, karaktergyilkosságokból áll. És ha ez nem lenne elég kiábrándító, az is kiderült, hogy a pápalátogatás ürügyén szabadon engedtek egy embert, aki aktív segítője volt egy gyermekbántalmazó erőszaktevőnek. Elnöki kegyelemmel szabadult, erkölcsi bizonyítványt kap, bármikor újra gyerekek közelében dolgozhat.

Ami történt, az túlmutat a volt köztársasági elnök és a volt igazságügyi miniszter személyén és felelősségén. A legkiszolgáltatottabb, tragikus sorsú gyermekeket hagyta cserben az állam, amikor egy bántalmazó intézményigazgatóra bízta őket. A cserbenhagyás után most el is árulták az áldozatokat.

A dühünket, a fájdalmunkat, az együttérzésünket szeretnénk ezúton is kifejezni.

Hány ilyen ügy van még, amiről nem tudunk és amit elhallgatnak?"– írták közös közleményükben az online tartalomgyártók, akik pénteken 18 órára tüntetést szerveznek a Hősök terére.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

„Elindult a hír, hogy a Samsung vásárolta meg” – milyen üzem létesül az őrbottyáni téglagyár helyén?

Új tulajdonosa akadt az őrbottyáni téglagyárnak, ahol az eddigiektől eltérő tevékenység folyik majd. Rögtön elindultak a találgatások, hogy kinek az érdekeltségébe került az üzem. Az önkormányzat igyekszik megnyugtatni a lakosságot: az eddig ismert információk szerint nem lesz akkumulátor-feldolgozás, sem veszélyesanyag-raktározás.