Közösségi pénzgyűjtést indít a Jobbik

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 08., 09:35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Vona Gábor szerint nagyon-nagyon fél tőlük a Fidesz.

„Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) mögött Orbán Viktor és a Fidesz áll, ez nem jogi ügy, hanem politikai” – mondta el Vona Gábor csütörtökön este az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Vona ezzel arra reagált, hogy szerdán megtudták, az ÁSZ 331 millió forintra büntette a pártot, mert az idei év első felében éppen ennyi tiltott támogatást fogadott el. Ezt az ÁSZ a párt 2017. első félévi plakátszerződéseiből állapította meg. A 331 milliós büntetés mellett a Jobbik központi költségvetésből esedékes támogatását szintén ekkora összeggel csökkentette a Magyar Államkincstár, így összesen 662 milliótól esnek el. Szerdán Volner János frakcióvezető azt mondta, ezzel kérdésessé vált, hogy tudnak-e indulni a választáson, hiszen nem tudják finanszírozni sem a politikai, sem a kampánytevékenységüket.

Vona ehhez csütörtökön hozzátette: „Statáriális döntés született. Európában máshol nem történhetne olyan, hogy a legerősebb ellenzéki pártot így ledarálják.” A Jobbik elnöke szerint ez a lépés nagy hiba volt a Fidesztől, mert megmutatták, hogy félnek a Jobbiktól. „Adtak nekünk egy ajándék labdát, amit most bevághatunk a léc alá, mert megmutatta a Fidesz, hogy kitől fél. Ha valakitől nem félek, akkor azt nem támadom. Ha valakitől kicsit félek, azt kicsit támadom. A Fidesz nagyon-nagyon megtámadott bennünket, ez azt jelenti, hogy a Fidesz nagyon-nagyon fél.”

Így a párt most „az emberek kezébe adta a sorsát”: közösségi pénzgyűjtésbe kezdtek. Vona elmondta, rengeteg üzenetet kaptak az elmúlt egy napban, az emberek fel vannak háborodva a döntésen, így két lehetőség maradt: vagy nem indul a Jobbik és Orbán Viktor győz, vagy indulnak, akkor viszont ők győznek.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 08., 09:35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  rworse
  2017. december 09., szombat 00:15
  3

  Simicska és fia is egy közösség.  -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

  Az 1-esben arra is rá akartam kérdezni, hogy a Fidesz szintén "Simicskától" szintén kirívóan áron alul "vett" 2010-es és 2014-es plakátjai miatt is büntetések lesznek? Vagy azokat már "elévítette" az ÁSZ?


  -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

  Baukó Éva éppen mondja a betanult panelszövegét a Vona-könyvet frissen megjelentetett Havasról a "Tényekben". Éppen alig pár hete (hónapja) véletlenül azt mondta egy műsorban, hogy sajnos őt még sohasem zaklatták szexuálisan.
 2. 3
  tiszapolgári
  2017. december 08., péntek 20:54
  Ha a Jobbik XXI. századi párt, ahogyan állítja magáról, akkor nyilvánosságra fogja hozni az egyéni felajánlások és támogatások összegét. De szerintem nem fogják nyilvánosságra hozni. Arra tippelek, hogy nagyon mérsékelt sikere lesz a pénzgyűjtési akciónak, de nem feltétlenül a pártszimpátia csökkenése miatt, hanem gyakorlati okok miatt: egyrészt, nyakunkon a karácsony és a szilveszter, másrészt mindenki csóró, harmadrészt pedig azok a néprétegek, amelyek a Jobbikkal szimpatizálnak, különösen csórók.
  Persze könnyen lehet, hogy nem lesz igazam, és a párt iránt megnyilvánuló szimpátia elsöprő erejéről fognak beszélni – feltéve, hogy nem borítja majd a feledés homálya a közösségi pénzgyűjtésnek nevezett blöfföt.
 3. 2
  galambocskám
  2017. december 08., péntek 16:27
  Juhásznak is bejött az interneten való koldulás.
 4. 1
  rworse
  2017. december 08., péntek 14:41
  És ha gyűjtésből összejönne az összeg, az nem minősülne tiltott támogatásnak?

  És a Fidesz mennyi büntetést fog kapni a kormánytól kapott áltársadalmihirdetés-plakátok miatt?

  erdőspéterkurvaanyád

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra