Külön indul a Momentum Kőbányán

  • narancs.hu
  • 2024. április 22.

Belpol

Stemler Diána képviselő szerint az MSZP és a DK nem akar nyerni, megfelel nekik a Fidesszel való közös kormányzás. 

„DK-MSZP paktum nehezíti az ellenzéki győzelmet Kőbányán, ezért a Momentum önállóan indul” – írja Stemler Diána, a Momentum önkormányzati képviselője a Facebookon. 

Mint fogalmaz, a Momentum kőbányai szervezete az elmúlt egy évben azon dolgozott, hogy az önkormányzati választás után továbbra is ellenzéki többség legyen, és ezúttal a polgármesteri posztot is elnyerhesse az ellenzéki jelölt a Fidesszel szemben. „Azért is léptünk vissza a polgármesterjelölti választáson, hogy ezt az esélyt segítsük. Így lett volna lehetőség végre valóban lendületet adni Kőbányának. Ezzel a jelek szerint egyedül maradtunk.Tavaly május óta többször próbáltunk tárgyalást kezdeményezni az óbaloldal helyi vezetőjével és polgármesterjelöltjével az együttműködésről, de folyamatosan elzárkózik ettől. Az első megbeszélésre végül idén februárban került sor, miután már minden, a gyakorlatban szinte alig létező mikropárttal egyesével megegyezett, jelölti helyeket ígérve nekik.

Ekkor kiderült számunkra, és azóta folyamatosan bizonyságot kaptunk arról, hogy nekik nem az ellenzéki győzelem a fontos”. 

Stemler szerint egy feltételhez ragaszkodtak: nem akarták, hogy a „mi hátunkon felkapaszkodjon és bekerüljön” a testületbe Somlyódy Csaba szocialista alpolgármester. „2019-ben ő volt a közös ellenzéki polgármesterjelölt, de gyorsan kiderült, hogy nem csak alkalmatlan erre a feladatra, de egyenesen hátráltatja a jelölteket. Nem volt sem program, sem valódi kampány, néha megjelent, de abban sem volt köszönet. A választást nagy különbséggel elvesztette, de a momentumos jelöltek által átfordított testületnek köszönhetően alpolgármester lett a fideszes D. Kovács Róbert mellett. Ez azt jelentette, hogy felügyelete alatt elszaporodtak a kétes múltú, akár pártokhoz is köthető cégek beszerzései, kiélezett, vitás helyzetekben pedig rendre a fideszes álláspontot védte alpolgármesterként”. 

Időközben megismerték a múltját is: mint írja a képviselő, Somlyódy az MSZP budapesti pártpénztárnoka volt, és a parkolási ügyekről hírhedt Centrum Kft. egyik tulajdonosa volt.

„A DK először látszólag elfogadta ezt a feltételünket, de a megegyezés aláírása előtt kiderült, hogy átvertek minket, ugyanis a hátunk mögött Somlyódynak odaígérték a kerületi lista második, biztos befutó helyét és egy alpolgármesteri pozíciót. Ezzel biztosítva, hogy továbbra is megkapja a többszázezres fizetést, zéró teljesítményre”. 

A képviselő szerint a kampány kezdete előtti napon is előálltak egy mindenki számára elfogadható javaslattal, felajánlották, hogy koordináltan induljanak. „Mi csak azokban a körzetekben indítottunk volna jelölteket momentumos színekben, amik a megegyezés szerint is a miénk lettek volna, ha cserébe nem indítanak ellenünk senkit, és akkor nincs közünk a listájukhoz. Ezt az ajánlatot már válaszra se méltatták”. Majd a kampányrajt reggelén bejelentették a baloldali pártok, hogy az összes körzetben indítanak saját jelöltet. 

„Így hát külön indulunk. Megkönnyítette számunkra ezt a döntést az elfogadhatatlan hangnemű tárgyalási stílusuk, és az, hogy szemmel láthatólag nem akarnak nyerni, mert megfelel nekik a Fidesszel közös városvezetés jelenlegi posványa. Számunkra külön motiváló, hogy nem kell a Fidesszel közösen kormányzó pártokkal együtt indulnunk. Nem kell csendben viseljük, hogy milliókért világítást terveznek az Óhegy parki műanyag Kőbánya feliratra, miközben a városunk szociális lakásaiban fekete penészben kell élniük a gyerekeknek és padló helyett döngölt föld van a szobájukban. Mi tiszta kézzel, tiszta szívvel fogunk Kőbányáért dolgozni. Úgy tűnik, erre csak az óbaloldal pártjai nélkül van lehetőség” – zárja sorait Stemler Diána. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk