Kunhalmi Ágnes: Ma történelmi pillanat van, az ellenzéknek össze kell kovácsolódnia

  • G. M.
  • 2018. december 14.

Belpol

A politikus azt mondta a Kossuth téren, hogy ha hagyják, a Fidesz mindenkinek el fogja vágni a torkát.

„Így ez nem mehet tovább, félre kell tenni a nézetkülönbséget” – mondta Kunhalmi Ágnes a Kossuth téren, ahol néhány ezer ember tüntet immár harmadik napja.

false

„Ma történelmi pillanat van, az ellenzéknek össze kell kovácsolódnia” – mondta a Kossuth téren az MSZP politikusa, aki szerint a magyarok hülyének vannak nézve a saját hazájukban, és ha az ellenzék hagyja, a Fidesz mindenkinek „el fogja vágni a torkát”.

A tüntetésen beszélt Donáth Anna, a Momentum politikusa, akit tegnap elvittek a rendőrök, miután meggyújtott a téren egy partikelléket. Ő azt mondta, hogy mindenkiért ki kell állni, akit elvisznek a rendőrök. Donáth arra kért mindenkit, hogy jöjjön el vasárnap a Hősök terére, és mutassák meg a kormánynak, hogy ez így nem mehet tovább.

false

Figyelmébe ajánljuk

Önarckép feketével

  • - turcsányi -

Ha van igazság a földön, Bert Schneiderből hétcsillagos hollywoodi aranyifjú válik. Egy léha, semmirekellő alak a sztárjelöltek örökké vidám, szőke és bikinis karéjában, a nyitott tetejű sport Mercije oldalának támaszkodva, golfhoz öltözve néz el a távolba, s számolja Los Angeles mindig felhőtlen egén az angyalokat.

Kiszámolós

Ha Ed Sheerannek van harminc kamionja, hat pengető alakú óriáskivetítője, öt saját fejlesztésű looper pedálja a forgószínpad öt különböző pontján, és 135 percet játszik – saját állítása szerint – nagyjából 70 ezer embernek, akkor hány keringős lüktetésű balladát játszhat el?

Az egyedüli boldogság

  • Balogh Magdolna

A dán írónő (1917–1976) bő öt évtizeddel ezelőtt befejezett, 1967 és 1971 között írt ön­életrajzi trilógiája azt az utat mutatja meg, ahogyan egy szegény sorsú, munkáskörnyezetben felnőtt lányból ismert és népszerű, számos díjjal kitüntetett szerző válik.

Térerő

A modern nagyváros az ipari forradalom következménye; a korábbiaktól gyökeresen eltérő termelési struktúra nyomán alakult ki az a térszövet, amelyben az európai civilizáció máig élni, bár lassan inkább csak túlélni próbál.

A vasutasok kérték

Talán Stephenson óta nem fordult elő, hogy egy működő vasúttársaság arra biztatta volna utasait, hogy ne vegyék igénybe a szolgáltatásait.

Magyar western fűnyíróval

Ha azt mondom, vásári bábjáték, azt mondod, Vitéz László. És persze Kemény Henrik. A műfaj magyarországi történetének meghatározó alakjai máig ott állnak minden, e hagyományt követő előadás mögött.

Veszélyes álmok

  • Eörsi Mátyás

Mire gondol az olvasó, ha azt hallja: „Zöld, biztonságos, versenyképes”? Vagy ezt: „Helyreállítás, erő és a hovatartozás érzése”? Esetleg ezt: „Együtt. Ellen­álló. Európa.”?