Kunhalmi Őrsinek: Téged annak ellenére fogadtak el a liberálisok, zöldek és civilek, hogy szocialista vagy

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 11.

Belpol

A II. kerület polgármestere arról nyilatkozott, hogy mindennap elgondolkodik az MSZP-ből való kilépésen. 

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke arra számít, hogy Őrsi Gergely nem fog kilépni az MSZP-ből – nyilatkozta a Telexnek. Mint ismert, a II. kerületi polgármester a 444.hu-nak adott interjújában azt mondta, nincs olyan nap, hogy ne gondolkozna a kilépésen. 

„Őszintén hiszek abban, hogy az önkormányzati politikában az országos politikának a lehető legkisebb szinten kell jelen lennie. Ez a fő oka” – magyarázta Őrsi. A polgármester még gondolkodik az esetleges távozásán, de azt leszögezte: nem tervez átlépni másik pártba.

„Gergőnek nem az MSZP és a civilség között van a vívódása, hanem a politika és a civilség között. Én mondtam neki is, hogy »téged annak ellenére fogadtak el a budai liberálisok, zöldek és civil szavazók, hogy szocialista vagy«”

– reagált a II. kerületi polgármester szavaira Kunhalmi Ágnes, aki Őrsivel 2004-ben együtt lépett be az MSZP-be, pont abban a Fazekas utcai pártirodában, amit nemrég háziorvosi és fogászati rendelővé alakítottak át.

 
Kunhalmi Ágnes, az MSZP képviselője felszólal a Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. június 14-én.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
 

Kunhalmi azt is elmondta, „abban nincs vita köztünk, hogy széles összefogás kell a pártok és civilek között, hogy sikeresek legyünk az Orbán-rendszerben. Ott van közöttünk vita, hogy mennyire kell ehhez egy hivatalban lévő polgármesternek részt venni a pártpolitikában”. 

A társelnök úgy látja: a nagypolitika megkerülhetetlen, amikor a kormány minden eszközzel csorbítja az önkormányzatok forrásait és jogköreit. „Nem a pártpolitika kell, hogy meghatározza azt, fel van-e újítva egy járda, de nem lehet kiirtani a pártpolitikát az önkormányzatok életéből” – tette hozzá.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk