Lakásokat adna a fideszes Bajkai István a Köves Slomóhoz és Farkas Flóriánhoz köthető szervezeteknek

  • narancs.hu
  • 2018. február 13.

Belpol

Bérlőkijelölési joggal mutyiznának Erzsébetvárosban? Neeee...

A VII. kerületi alpolgármester, aki a 2018-as választáson a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje, nem mellesleg az Orbán-család ügyvédje, s azon túl, hogy a nevével felmatricázott tejet és tojást osztogat időnként, mint most kiderült, lakáshoz is szívesen juttatja azt, aki megérdemli.

Ingyentejjel kampányol a VII. kerületi Fidesz

Nem lehet mindenhol krumplit osztani.

Bajkai két beterjesztéssel állt elő Erzsébetvárosban. Szerdán szavaz a testület két lakás bérlőkijelölési jogáról. Ez a fogalom körülbelül annyit jelent hogy az önkormányzat a tulajdonában álló lakást átadja valakinek, aki majd eldöntheti, ki veheti azt konkrétan bérbe.

A kerületben, ahol egyébként nagyon sokan pályáznak, hogy lakáshoz juthassanak most egyrészt az az EMIH, juthatna ilyen lakáshoz, aminek vezetője, Köves Slomó épp a napokban adta nevét és arcát a Fidesz-KDNP belvárosi jelöltjének, Hollik Istvánnak a kampányához.

Köves Slomó elképesztő szöveggel kampányol a Fidesz-KDNP jelöltje mellett

Szerinte a zsidó közösség hitéleti kiteljesedését jelentheti Hollik István sikere.

Az EMIH beadványában az általuk létrehozott CEDEK nevű szeretetszolgálatukra hivatkozva kérik a bérlőkijelölési jogot, és nem is egy, hanem egyből három önkormányzati lakásra.

Másrészt az az OTKA ("Oktatási és Továbbképzési Központ" Alapítvány) pályázik a polgármesternél, amely alapítása Farkas Flóriánhoz köthető, aminek vezetőségében évekig Farkas Flórián bizalmi emberei ültek, és amely több százmilliós pályázati pénzeket kapott.

Az OTKA a kerületben élő hátrányos helyzetű családokkal való együttműködés jegyében igényli a lakásokat, hogy azokat helyi szinten, egymást támogató rendszer kiépítéseként hasznosítsák.

(Index)

(Lead-kép: Facebook/CEDEK EMIH Izraelita Szeretetszolgálat ételosztása.)

Neked ajánljuk