Lázár János egy fontos hódmezővásárhelyi beruházástól is elvont pénzt

  • narancs.hu
  • 2023. március 4.

Belpol

Nagy szükség lenne a szennyvíztelep felújítására.

A hódmezővárosi szennyvíztisztító korszerűsítésére a kormány három éve még 6 milliárdot ígért, amihez még EU-s támogatás is jött volna. Most az Építési és Közlekedési Minisztérium már nem akar az emelt áron 16 milliárdot áldozni a fejlesztésre – írja a Telex.

A szennyvíztisztító korszerűsítése éveken át csúszott. 2020-ban, amikor már Márki-Zay Péter volt a polgármester, az önkormányzat sikeres közbeszerzésben 4,8 milliárdos árajánlat után kért kormányzati támogatást, de nem kapott.

Az elmaradó felújítás azért is nagy probléma, mert a szennyvíztelep nem felel meg a környezetvédelmi szabályoknak. A tisztítás után a szennyvíz a Hódtói csatornán keresztül az élő Tiszába folyik, és a megengedett határértékek feletti mennyiségben tartalmaz a környezetre káros anyagokat, például nitrogént és foszfort, ami miatt 2019-ben például 14 millió forintos büntetést szabott ki a környezetvédelmi hatóság az Alföldvíz Zrt.-re.

Lázár János, az Építési és Közlekedési Minisztérium vezetője nem támogatta a szennyvíztelep felújítási tervét, így EU támogatás sem igényelhető. Az indoklás szerint vanank ennél fontosabb feladatok.

Eközben egy helyi lap, a Promenád, amely a megfelelő pillanatokban gyakran beáll Lázár János mögé, azt írja, az egész Márki-Zay hibája. Mások úgy vélik, Lázár János szándékosan tett keresztbe a Fideszhez hűtlen városnak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk