Lecserélhette lakcímét Kocsis István, hogy VIP-börtönbe kerülhessen, de már szabadult is

  • narancs.hu
  • 2023. november 20.

Belpol

Némi csellel kényelmesebb börtönbe került.

A Paksi Atomerőmű és a Magyar Villamos Művek korábbi vezérigazgatója, 

Kocsis István börtönbe vonulása előtt változtathatott lakcímet, így leányfalui villája helyett egy kecskeméti 33 négyzetméteres panellakásból vonult be a 2019-ben hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt öt év büntetését letölteni

– írja a 24.hu. Büntetését így a VIP-börtönként emlegetett kecskeméti bv-intézetben tölthette le. Ott ugyanis a megszokottnál jobb körülmények között, egyágyas, jól felszerelt szobákban őrzik az elítélteket, a kantinban menüből választhatnak, szabadidejüket tévézéssel, számítógépezéssel, társasjátékokkal, biliárdozással tölthetik az elítéltek.

Erről tanúskodik az is, hogy Kocsis egyéni vállalkozásának címe cégadatok szerint 2019 decembere és 2023 szeptembere között a kecskeméti címen működött, majd visszakerült Leányfalura.

A vádak szerint az MVM Zrt. korábbi vezérigazgatójaként társaival együtt 2006 és 2008 között kamuszerződésekkel mintegy 15 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az MVM-nek, illetve a cégcsoportba tartozó Paksi Atomerőmű Zrt.-nek.

Kocsis végül úgy tudni, hamarabb szabadult – bár a pontos időpont nem ismert –, vélhetően valamikor nyáron hagyhatta el a kecskeméti VIP-börtönt

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk