Lékó Péter édesanyja a Mi Hazánk színeiben indul

  • narancs.hu
  • 2021. október 23.

Belpol

Országgyűlési képviselő lenne Csongrád-Csanád megyében.

Lékó Juliannát, Lékó Péter sakkozó, nemzetközi nagymester édesanyját indítja a Mi Hazánk Mozgalom Csongrád-Csanád megye egyes számú választókerületében, amelyhez részben Szeged is tartozik – írja a Szegeder.

Az országgyűlésiképviselő-jelölt Szegeden született 1954-ben, édesapja délvidéki, Tito katonaságából szökött meg, a zöldhatáron át jutott Kissorra, ahol családot alapított. Julianna a szegedi Radnóti Miklós Gimnáziumban érettségizett, elkezdte, de nem fejezte be az orvosi egyetemet. „Anyatigrisként harcolt Péter fia sakkoktatásáért” – olvasható a Mi Hazánk oldalán a bemutatkozó életrajzban. 

A Mi Hazánk miniszterelnök-jelöltje a Csongrád-Csanád megyei kettes választókerületben induló Toroczkai László lesz – derül ki a mozgalom közleményéből, amely szerint „az ország minden pontján lesz választási lehetősége azoknak, akik sem a Gyurcsány Ferenc vezetésével egyesült balliberális tömbjét, sem a Fidesz urambátyámrendszerét nem támogatnák szavazatukkal” .

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk