Lemondott Balatonszemes fideszes polgármestere

  • narancs.hu
  • 2020. június 30.

Belpol

Szomorú Szilárd a településen uralkodó feszültségekre hivatkozott.

Balatonszemes Facebook-oldalán tette közzé lemondó nyilatkozatát a település fideszes polgármestere, Szomorú Szilárd, aki a tavaly októberi választások óta töltötte be a posztot.

Szomorú a közleményében azt írta, szívvel és lélekkel végezte a feladatot, de "meg kell, hogy értsék és el kell, hogy fogadják, nem arra vállalkoztam, ami ma Balatonszemesen folyik. Én nem harcba és csatába indultam. Van, akinek ez az élete, NEKEM nem. Nem támogathatom azt, hogy a településünket egyes személyek állandóan lejáratni kívánják mindenki előtt. Ugyanakkor semmiképpen sem szeretnék a fejlődés útjába állni."

Szomorú azzal érvelt, hogy a település jó hírnevének megőrzése fontosabb neki, mint az egyéni érdek, és reméli, hogy a későbbiekben lesz majd egy olyan személy, akit minden oldalról tudnak támogatni "és a továbbiakban nem a település és egyes emberek lejáratása lesz a fő cél".

"Én egy olyan Balatonszemest képzeltem el, ahol az emberek elférnek egymás mellett. Nyaralós a helyi mellett, fekete a fehér mellett. Ahol béke van és szeretet és egy célért megyünk előre, együtt.
Sajnos ennek jelenleg csak az ellenkezőjét tapasztalom, nap, mint nap. Mindenkinek látható és érezhető, hogy óriási a feszültség településünkön" - írta.

A polgármester július 1-jével távozik a posztról.

Figyelmébe ajánljuk