Leöntötték sárral Horn Gyula budapesti szobrát

  • narancs.hu
  • 2023. február 12.

Belpol

A térfigyelő kamera felvételén két ember látszik.

Bemocskolták Horn Gyula egykori miniszterelnök  budapesti, XIII. kerületi szobrát – írja a Telex.

Az emlékművet beborító barna trutymóról egy olvasó fotókat is készített. Azt, hogy az az anyag sár,  Ladányi Gyula, a XIII. kerületi önkormányzat sajtófőnöke nyilatkozta. A kerület közterület-felügyelete a történtek miatt feljelentést tett, és gondoskodott a takarításról. 

Az eset szombat este történt. Azt a területet látja az egyik térfigyelő kamera, a felvételeken a szóvivő szerint két ember látszik. 

Horn Gyula a rendszerváltás előtti utolsó pártállami külügyminiszter, az 1994 és 1998 közötti szocialista-szabaddemokrata kormány miniszterelnöke, 1990-1998 között az MSZP elnöke volt. A XIII. kerület díszpolgárrá választotta,  és a Gyermek téren egész alakos portrészobrot állíttatott neki a halála egyéves évfordulóján, 2014-ben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk