A DK tippje: megint kémszoftvert vesz a kormány

  • narancs.hu
  • 2023. február 12.

Belpol

A párt kíváncsi, miért emelkedik 23 milliárddal a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat költségvetése.

Több mint 23 milliárd forinttal növelte az Orbán-kormány a titkos magyarországi megfigyeléseket végző Nemzetbiztonsági Szakszolgálat költségvetését, amelyet a kiszivárgott hírek szerint rejtélyes műszaki, informatikai fejlesztésekre fognak költeni – erről szólt a Demokratikus Koalíció vasárnapi sajtótájékoztatója.

Az ellenzéki párt szerint ez nagyon aggasztó hír, hiszen korábban szintén a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat vásárolta meg és használta a mobiltelefonra telepíthető Pegasus-kémszoftvert újságírók, üzletemberek titkos megfigyelésére

A DK európai parlamenti képviselője, Rónai Sándor azt mondta, szeretnék megtudni, hogy a Rogán Antal miniszter irányítása alá tartozó Nemzetbiztonsági Szakszolgálat tervezi-e újabb kémszoftverek megvásárlását, „amelyeket a magyar emberek titkos megfigyelésére használhatnak fel”. Arra is kíváncsi, milyen műszaki, informatikai fejlesztések kerülnek 23 milliárd forintba, és ehhez képest mennyibe került az Orbán-kormánynak a Pegasus-kémszoftver megvásárlása.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk