Leváltották a Momentum parkolási ügyben érdekesen óvatoskodó ferencvárosi alapszervezetének elnökét

  • narancs.hu
  • 2019. április 14.

Belpol

Ez gyors volt.

Egy nap sem telt el, hogy a Momentum ferencvárosi szervezetének vezetője fura, a párt eddigi politikájával szöges ellentétben álló posztot rakott ki a Facebookra, már le is váltották a tisztségéből. A kerületi vezető, Nagy Tibor arra hívta fel a figyelmet, hogy az ártatlanság vélelme kijár a parkolási mutyiban érintettnek tűnő politikusoknak is, valamint ezzel indokolta azt is, miért nem támogatják a függetlenként induló Baranyi Krisztinát.

A Momentum elnöksége már tegnap világossá tette, hogy egyáltalán nem ért egyel a ferencvárosi szervezet vezetésének véleményével, ezért kezdeményezték annak leváltását.

„A parkolási maffia létezik" - A Momentum elnöksége kezdeményezi a ferencvárosi alapszervezet vezetésének leváltását

A IX. kerületi alapszervezet korábbi közlése elég távol áll a Momentumtól, amit a teljes tagság és vezetés elítél. Még pénteken arról számolt be a Narancs, hogy a Momentum ferencvárosi alapszervezete történetének első Facebook-bejegyzésében a kerület ellenzéki tárgyalásait kommentálta, valamint megindokolta, miért nem támogatja a függetlenként bejelentkező Baranyi Krisztinát.

Az alapszervezeti elnök visszahívásáról a párt választmánya döntött, vasárnap. A Momentum közleményében az áll: "A parkolási maffia létező jelenség Budapesten, és az ügy kivizsgálása minden önkormányzati vezető felelőssége. A Momentum mélységesen elítéli a korrupciót és annak minden formáját, függetlenül attól, hogy kormánypárti vagy ellenzéki szereplők állnak mögötte."

Figyelmébe ajánljuk