Lezárult az LMP zöld konzultációja

  • narancs.hu
  • 2022. december 29.

Belpol

Csaknem tízezren töltötték ki. 

Lezárult az LMP október közepén indított zöld konzultációja: a csaknem tízezer válaszadó jelentős többsége egyetértett a kérdőívben megfogalmazott javaslatokkal – közölte csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese.

A magyar lakosság elkötelezett egy zöld fordulat iránt, összegezte az eredményeket Kanász-Nagy Máté, kiemelve, csak fenntartható, zöld megoldásokkal lehet kivezetni az országot az energiaválságból. Elmondta, a válaszadók 95,5 százaléka értett egyet azzal, hogy a kormány mielőbb indítson országos épületszigetelési programot, jelentősen növelve a szigetelt lakóingatlanok mintegy 20 százalékos, az ausztriai mutató alig negyedére rúgó arányát.

A szélerőmű-telepítés korlátozásának visszavonását 91,8 százalék pártolta, a napelemekre kivetett termékdíj eltörléséről pedig 91,5 százalék nyilatkozott pozitívan. A válaszadók 72,3 százaléka mondott igent az egész országra kiterjedő, havi ötezer forintos klímabérlet gondolatára, és ugyanekkora volt azok aránya, akik szerint mielőbb fel kell mondani a paksi atomerőmű bővítésére kötött szerződést.

Hangsúlyozta, szemben a kormány „felelősség-áthárító konzultációjával”, ők olyan valódi problémákra keresték a választ, mint az energia- és a klímaválság vagy az energiaszegénység, és ezekben a kérdésekben „valódi alternatív válaszokat kínáltak”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk