Lovagkeresztet kapott az orvos, aki szerint nem lúg, hanem kamillatea okozhatta Renner Erika sérüléseit

  • narancs.hu
  • 2023. március 15.

Belpol

Ismét jó helyre ment az állami kitüntetés.

Ezen a nemzeti ünnepen is tovább inflálódott az állami kitüntetések eszmei értéke. Többek között Nyulasi Tibor kidekorálása révén, aki a magyar érdemrend lovagkeresztje polgári tagozatát kapta meg.

Nyulasi Tibor volt az egyetlen olyan orvos, aki a lúgosorvosról és áldozatáról, Renner Erikáról szóló perben a többi orvosszakértőtől ellentétes véleményt fogalmazott meg. Mint azt egy 2018-as cikkünkben írtuk, Nyulasi úgy vélte, nem feltétlen lúg okozhatta Renner Erika testén a maradandó sérüléseket, hanem valami forró folyadék is. Nyulasi tippet is adott: a nő talán kamillateával forrázhatta le magát.

Akkor véleménycikkében Gaal Ilona így fogalmazott: „És mit várunk abban az országban, ahol semmi, de semmi szakmán belüli visszhangja nincs a Szent János Kórház nőgyógyásza, Nyulasi Tibor úgynevezett szakvéleményének, aki Bene Krisztián, a lúgos orvos elleni perben képes volt azt leírni, hogy a kábultságból ébredő nő valamilyen forró folyadékkal (akár kamillateával is) leforrázhatta magát?”

A helyzet pikantériáját fokozta, hogy Nyulasit maga az elkövető, Bene Krisztián ügyvédje kérte fel szakvélemény kiállítására. Az orvos annak ellenére jutott a fenti következtetésekre, hogy Zacher Gábor és Molnár Miklós is igazolta, hogy lúggal történt a támadás.

A „lúgos orvos”, Bene Krisztián 2013-ban támadta meg volt barátnőjét, Renner Erikát, megkötözte, elkábította, majd maró lúgot locsolt a nemi szervére. Bene a Budai Irgalmasrendi Kórház volt kórházigazgatója volt. 2018-ban jogerősen 11 év börtönbüntetésre ítélték, és örökre eltiltották az orvosi hivatástól. Az áldozatot, Renner Erikát az éveken át tartó procedúra során többször megkérdőjelezték, méltatlan helyzetbe hozták, nőgyógyászati és pszichológiai vizsgálatnak vetették alá. (444)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?