Luxus vadászházat épít a Hanságban Mészáros Lőrinc cége

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 8.

Belpol

Újrónafő önkormányzata a Lajta-Hanság Zrt. kérelme nyomán módosította a település rendezési tervét, hogy megépülhessen az ingatlan.

Luxus vadászházzal gyarapodik Mészáros Lőrinc birodalma a Hanság egyik legszebb részén – írja a 24.hu. A lap értesülése szerint 12 szobás, butikhotelnek is beillő kétszintes épületről van szó, amely a krisztinabereki tó mellet épül fel, és már az utolsó simításokat végzik rajta.

A lap információja szerint a vadászházra a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Lajta-Hanság Zrt. kért építési engedélyt.

A cikk arról is informál, hogy Újrónafő település korábbi rendezési terve alapján a beruházás nem valósulhatott volna meg, ám hogy, hogy nem tavaly az önkormányzat a társaság kérelme nyomán módosította a szabályozást. Erről Kertész Attila polgármester azt közölte: „A beruházás remélhetőleg hozzájárul a környék turisztikai élénküléséhez, ez által önkormányzatunk adóbevételének gyarapodásához is.”

A Lajta-Hanság Zrt. nyilatkozatából kiderült, hogy az épület a nagyvadas területre érkező vadászok elszállásolására szolgál majd. A beruházás értékéről és a vadászház szobáinak számáról nem kívántak nyilatkozni. Azt viszont közölte a cég, hogy az építkezéshez nem vettek igénybe sem állami támogatást, sem állami hitelt.

A 24.hu megjegyzi, az a több mint hathektáros terület, ahol a vadászház felépült, 2012-ig az államé volt, akkor vásárolta meg az akkor még Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Lajta-Hanság Zrt. Mészáros Lőrinc 2018 végén jelentette be, hogy magánemberkét megvásárolja Simicska agrárbirodalmát, a Mezort Zrt.-t, mely része volt a Lajta-Hanság Zrt. is.

Figyelmébe ajánljuk