A MIÉP megvenné a XII. kerületi turult

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 9.

Belpol

Izgalmas ajánlat érkezett Kovács Gergelyhez az ezek szerint létező párttól.

A MIÉP levélben kereste meg Hegyvidék októberben hivatalba lépő polgármesterét, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökét a XII. kerületi Turul-szobor ügyében – írja ki Kovács Gergely Facebookon.

„Mivel párttörténetünk rendezvényeink fő megemlékezési helyéről van szó, azzal a kérelemmel szeretnénk fordulni az Ön által októbertől vezetett helyi önkormányzati képviselőtestülethez, hogy tegye a MIÉP számára lehetővé saját költségünkön az emlékmű elbontását és elszállítását”

írták Kovács Gergőnek.

A kerólet októberben hivatalba lépő polgármesterének saját bevallása szerint ez eddig a kedvenc ötlete, de több javaslatot is kapott a szoborral kapcsolatban. Az ajánlat szerint a bontási és szállítási költségeken túl a kerület képviselőtestülete által megállapított „méltányos és reális összegű megváltási díjat” is hajlandó lenne kifizetni a szoborért a MIÉP.

Érdemes hozzátenni, ahogy eredetileg a hvg.hu tette, hogy ez már biztosan nem ugyanaz a MIÉP, amit Csurka István alapított, az a radikális jobboldali párt ugyanis három éve megszűnt. Ezt a szervezetet nem sokkal később jegyezték be, tehát jogilag nem számít utódnak.

A turul hosszú évek óta az ország egyik visszatérő ügye, ami nagyjából egy kérdés köré húzható fel: ildomos-e nemzeti jelképként felhúzni egy olyan szobrot oda, ahol a turul jelképet szintén lelkesen használó nyilasok tömegesen mészároltak le zsidókat? A szobor körüli vitákat főleg az nehezíti meg, hogy valamiért jellemzően a szélsőjobboldal ragaszkodik a szoborhoz a jelenlegi helyén.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk